Pink Rit 2015

Afgelopen zondag was de jaarlijkse rit met mijn collega’s van Pink Elephant.

De dag begon druilerig. Ik had met een collega afgesproken langs de A28 bij Harderwijk, maar onderweg er naar toe had ik toch wel de nodige regendruppels te pakken. Eenmaal in De Meern was het verder gewoon droog en trok de lucht open. Door de regen was de starttijd iets opgeschoven van 10 uur naar 11 uur. Uiteindelijk vertrokken we om 10:30 uur omdat de groep compleet was en iedereen zijn koffie op had.

De route begon dus vanaf de Starbucks langs de A12 bij De Meern. Ik had aangeboden als voorrijder te fungeren omdat de collega, die het normaal doet, op vakantie was. Vandaar reden we zuidoostelijk richting Tiel. In Ophemert hielden we pauze en gebruikte een lunch in Restaurant “Het Dijkhuis”. Daar bleken we 3 man te kort te komen. Er bleek 1 motor met pech te staan (defecte stroomverdeler) en moest dus helaas afhaken. De overige twee kwamen nog op tijd om mee te eten.

Na de lunch over de dijkwegen langs de Waal. Hele stukken waren gemarkeerd als zijnde 30 km/h wegen dus de vaart zat er niet echt in. Het is wel een hele mooie route. Onderweg liet 1 van de rijders weten te moeten tanken, dus… even bij het eerstvolgende tankstation (in Gorinchem) gestopt. Hier werd besloten de route nog tot een uur of 4 te volgen (het was 14:30 uur) en dan nog wat te drinken.

Bij Kinderdijk bleken we nog maar met 4 motoren voorop te rijden. We besloten even te stoppen en het bleek dat iemand een lichte aanrijding had met een wielrenner. Gelukkig niets ernstigs. De fietser wat lichte schaafwonden en de spiegel van de motorrijder lag eraf. Dus de stoet moest ons weer even inhalen.

We stapten weer op de motor maar de aangekomen groep was zo snel weer vertrokken dat we met haast erachter aan moesten. De route stuurden ons naar een veerverbinding, maar de groep stond niet op de boot. Blijkbaar waren ze langs het water verder gereden. Wij vieren ook weer omgekeerd en toen bleek mijn motor afgeslagen te zijn. Ik kreeg hem ook niet meer aan de gang. Heel vreemd. Hij stond in z’n vrij, dodemansknop stond in de goede stand en de omvalschakelaar was het niet want ik had niet om gelegen. Oliepeil gecontroleerd, maar dat was het ook niet. Even naar een vlak stuk gereden en de boel maar eens rustig bekijken. Een collega van mij vroeg me om de motor eens in de versnelling te zetten, daarna opnieuw in z’n vrij te zetten en hem nog eens proberen te starten. Wat denk je… lopen als een zonnetje alsof er niets aan de hand was. Gauw de rit hervat en zo belandden we in Groot-Ammers, waar de rest al op een terrasje zat. Daar hebben we nog even wat gedronken en zijn 2 collega’s en ik richting de A27 gereden. Het was al laat in de middag en ik had die avond nog een afspraak voor een etentje.

Met drie motoren over de A27 razend, waarbij er 1 op een gegeven moment de A28 opdook en de ander bij afslag Huizen de snelweg verliet, was ik om 6 uur weer thuis.

Alles bij elkaar een mooie dag, alleen de route bevatte iets te veel wegen waar minder dan 50 km/h was toegestaan. Toch heb ik al weer zin in de rit van volgend jaar.