10 Jaar Goldwingforum

Afgelopen weekend heeft het Goldwingforum zijn eerste decennium gevierd. Een heel weekend lang met een grote groep Goldwing liefhebbers en eventuele geïnteresseerden. De start was op vrijdagmiddag op recreatiepark ‘Slabroek’ in Uden en eindigde daar op zondag middag.

Vrijdag aan het eind van de dag was het in Lelystad zulk slecht weer dat ik niet van plan was om nog naar het zuiden af te reizen. Daarom besloot ik om zaterdag tussen 11 en 12 bij Bikers Best in Renswoude mezelf bij de groep te voegen. John en Karin van Bikers Best hadden een lunch ter beschikking gesteld en niet zo zuinig ook. Twee soorten soep, diverse broodjes, beleg voor elk wat wils, krentebollen, melk, karnemelk en diverse frisdranken.

Bij Bikers Best
Bij Bikers Best

Daarna zou de eigenlijke rit beginnen (althans voor mij) en deze leidde ons via de Posbank (bij Arnhem) door Duitsland (waar we ook een pauze hielden) terug naar Uden. Eenmaal op de camping heb ik eerst even mijn tent opgezet… nou ja… tent…

Mijn tentje
Mijn tentje

De avond verliep enorm vrolijk en gezellig en we hebben enorm gelachen. De barbecue was wat aan de mindere kant en dat lag niet aan het vlees. Naarmate het wat frisser werd, begaven we ons naar de vuurplaats om een kampvuur te maken en marshmallows te roosteren. Rond 0:15 uur was ik als laatste nog over en dus de tent maar opgezocht.

De volgende dag werd ik wakker met een misselijk gevoel. Ik heb wel vaker een kater, maar dat weerhoud me er niet van om toch mee te rijden. Deze keer was het echter wat erger en heb ik ook verscheidene malen over gegeven. Zelfs nadat mijn maag helemaal leeg was, hield het niet op. Ik vermoed een combinatie van alcohol en het eten dat verkeerd gevallen is; er was namelijk nog iemand ziek. Ik heb tussendoor mijn tent en spullen nog kunnen inpakken en was startklaar. Helaas heb ik toch maar besloten deze tocht niet mee te rijden. Laat in de middag, nadat ik wat geslapen had (in de camper van Willy en Yvonne), ging het weer beter en was het wachten op de terugkomst van de groep. Een hele hoop zijn onderweg afgehaakt en richting huis vertrokken, dus een kleine groep arriveerde voor nog een laatste kop koffie en een stukje gebak.

Ik reed samen met Eric (die ook in Lelystad woont) weer naar huis en we hebben bij de Anytyme op het Palazzo nog even wat gegeten. Rond 19:30 uur was ik weer thuis.

Totaal geen spijt van het weekend en ik heb erg genoten. Wel houd ik het in het vervolg bij dit soort evenementen alleen bij bier.