Hij is er!

Gisteren de GL1800 wezen ophalen in Haren (Groningen). Samen met Kitty vertrok ik rond half elf richting Groningen. Kitty moest eerst nog wat zaken in Lelystad regelen en daarna konden we doorrijden naar Haren.

Iets over 12 uur kwamen we aan bij de eigenaar van de GL1800. Eigenlijk was ik dat al want het geld was de dag ervoor al overgemaakt en ontvangen door de verkoper. Even een kop koffie en een praatje en daarna ging Kitty richting Groningen en zou ik wat uitleg krijgen en zouden we de motor op mijn naam laten overschrijven. Nadat alles in kannen en kruiken was, zette ik me op de GL1800 en ging ook richting Groningen alwaar Kitty alvast naar een vriend van ons gereden was.

Vanuit Groningen vertrokken we richting Lelystad. Kitty in de auto en ik uiteraard op de motor.

Ik en de 1800

Kitty reed flink door en ik wilde niet te hard gaan rijden om zo een beetje zuinig te zijn met de brandstof. Daarom reed ik niet veel harder dan 110 km/h.

Onderweg in Emmeloord bij de BP nog getankt want ik was bijna door de brandstof heen. Verderop langs de weg nog even gestopt voor de regen (ging me iets te heftig te keer) en daarna nog voor de Ketelbrug moeten wachten. Alles bij elkaar was ik een uur later thuis dan Kitty.

Vanmorgen de houder (die je op de foto links op het dashboard ziet) er af gehaald en alles weer in de normale staat gebracht. Binnenkort de houder van de Garmin er weer op en dan ben ik er weer helemaal klaar voor.

1500 wordt 1800

Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn verslag van Duitsland, heb ik toch aanzienlijke schade aan mijn motor. Omdat de verzekering ook een opkoper laat bieden op een motor, wordt dat bedrag van het totaal afgehaald en dan blijft er een bedrag over om de motor van te laten repareren. Het kwam erop neer dat ik zelf nog wat bij zou moeten leggen om hem gerepareerd te krijgen.

Nu werd ik attent gemaakt op een advertentie van een GL1800 in mijn prijsklasse. Ik heb een bod gedaan en deze werd geaccepteerd. Vandaag ben ik wezen kijken en heb uitvoerig gesproken met de eigenaar. Om een lang verhaal kort te maken… Maandag lever ik mijn spullen van de GL1500SE in bij Sturgis (de motor staat er al) en hoop dat de verzekering spoedig het geld overmaakt zodat ik hopelijk binnen twee weken onderstaande GL1800 uit 2001 kan ophalen.

GL1800 uit 2001
GL1800 uit 2001

Dagje Harley rijden

Vrijdag 25 juli stond, voor de leden van het GoldwingForum, een dagje Harley Davidson rijden op het programma. Als forum waren we benaderd door de HD importeur om de nieuwste Rushmore-project modellen te proberen. Rond 10 uur hadden ongeveer 14 mensen van het forum zich verzameld bij de Harley Davidson dealer in Veghel. Daar stonden 4 typen (twee van elk), dus 8 motoren klaar waarop we deze dag in twee groepen een route gingen rijden.

De eerste groep vertrok en ik bleef met een aantal mensen achter omdat wij in de tweede groep zaten. Toen het eindelijk onze beurt was, begon ik op een matzwarte Street Glide. Hele mooie machine om te zien maar ik kreeg onderweg spijt dat ik deze gekozen had. De vering van deze bike was zo stug dat ik elk hobbeltje voelde. Halverwege gewisseld met een ander en het laatste stuk reed ik op een Ultra Classic. Die reed al stukken beter. Eigenlijk had ik dit type al eens gereden, namelijk de motor van Martin. Terug bij de dealer wat ervaringen uitgewisseld met de andere rijders en de dealer hartelijk bedankt voor deze mogelijkheid.

Conclusie: Fantastische motoren om te zien en te horen maar je moet heel erg van Harley Davidson en de entourage er omheen houden om op deze machines te rijden. Het is echt een lifestyle. Helaas niet de mijne. Ik ben waarschijnlijk TE verwent met mijn Goldwing. Ik ben heel blij de mogelijkheid gehad te hebben om ze eens uit te proberen maar voor mij zal het nooit een HD worden. Ik zie mezelf hier geen complete lange ritten mee maken. Het is mij te onrustig (trillen).