Voorbereiding FOG rit, poging 2

Vandaag een nieuwe poging gedaan om de route te rijden die ik op 20 juli met het GoldwingForum wil gaan rijden.

Dus ik ’s morgens op tijd vertrokken richting Emmeloord, alwaar het startpunt is. De weerribben ging prima tot aan de rietweg. Die was afgesloten sinds 25 mei en daarmee mis ik een leuk stukje door het gehucht met de naam ‘Nederland’. Dus de Wetering West en de N333 genomen naar Blokzijl om daar de route op te pakken.

Ik hield er al rekening mee dat de afsluiting van Vollenhove richting Zwartsluis er ook nog zou zijn en inderdaad… ook dat is nog afgesloten Ik besloot de omleiding naar Zwartsluis te gaan volgen. Ik hoopte daarmee vanaf de andere kant bij de veerdienst te kunnen komen maar die hoop werd al snel teniet gedaan. Daarom maar richting Kampen gereden om daar de route maar weer op te pakken.

Ik belandde bij het lunchpunt en nam even rust en wat te eten en te drinken. De rest van de route (waar nog vele mooie stukken in zitten) was verder prima in orde, ware het niet dat er altijd van die weggebruikers zijn die blijkbaar wel hun rijbewijs hebben maar voor geen meter durven te rijden en al  helemaal niet op en dijk.

In de buurt van Nunspeet wat druppels gehad maar verder tot aan huis is het droog gebleven. Even in de gaten houden wat de ontwikkelingen zijn ten opzichte van de wegwerkzaamheden. Hopelijk kunnen we tijdens de daadwerkelijke rit er wel weer langs.

Schapenvacht

Vorig jaar, tijdens het GoldwingForum Duitsland weekend, werd ik opmerkzaam gemaakt op het feit dat als je last krijgt van je zitvlak bij het langere tijd achtereen rijden op de motor (ja, zelfs op een Goldwing), dat een schapenvacht een goede methode is om deze ‘pijn’ te voorkomen/verzachten.

Op internet vond ik een webshop die alleen maar schapenvachten verkoopt en heb een mooie uitgezocht en aangeschaft. Ik moet het natuurlijk nog wel uitproberen of de verhalen echt waar zijn, maar het heeft wel een mooi effect op het beeld van de motor.

Schapenvacht op de Goldwing
Schapenvacht op de Goldwing