West Brabant – Tholen (GWF)

Afgelopen zondag een heerlijke rit gereden met ruim 45 andere motoren van het Goldwing Forum. Het blijkt dat wel het niet eens kunnen worden over het totaal aantal goldwings dat mee reed. De een heeft er 42 getelt en de volgende heeft er 47 getelt. Enfin, we waren met een grote groep waarvan ongeveer 5 of 6 andere motoren en de rest allemaal goldwings. Daar vele motoren ook een passagier mee hadden kwamen we toch zeker boven de 60 personen in totaal.

’s Morgens om 7:00 uur ging de wekker. Best wel vroeg als je nagaat dat ik de avond ervoor pas rond kwart voor 1 thuis was omdat ik naar een concert van Tangerine Dream was geweest. Maar goed. Even snel mijn spullen bij elkaar pakken, Kitty gedag zeggen en hup, op de motor richting BP benzine pomp. Eerst zelf even de tank volgooien en dan naar de overkant van de weg (Shell) alwaar Eric, met zijn zwarte goldwing al stond te wachten. Eerst even een bakje koffie terwijl Eric nog even met zijn ontbijt bezig was. Via de snelweg richting Utrecht en bij Nieuwegein zouden we nog twee goldwingrijders oppikken. Jurgen en Hans stonden al te wachten en na een kort gesprek startten we de motoren en reden naar Steenbergen waar ons vertrekpunt van de route lag.

Bij het inrijden van het dorp nog weer even de tank vol gegooid en kwamen we nog een goldwing rijder tegen. Bij Café de Fles was het al een drukte van belang. Vele bekende maar ook, voor mij, onbekende gezichten. Ronald riep de hele groep tot de orde en legde uit wat de bedoeling was. Tegen 11 uur vertrokken we richting Tholen.

Startpunt
Café De Fles

De volgende stop lag 40 km verderop op een dijkje langs een haven in Tholen. Daar werd even een korte pauze voor de rokers onder de rijders gehouden.

Haven van Tholen
Haven van Tholen

De rit vervolgde richting Oud Gastel. Via diverse mooie binnenwegen belandde we bij Gastel Sfeer op de Gastelse Dijk Zuid alwaar we de lunch zouden nuttigen. De lunch was prima geregeld. Een lopend buffet voor 1 vaste prijs. Helaas door de grootte van de groep was er voor de mensen die iets later aanschoven wat minder over dan verwacht. Gelukkig werd dat wel opgelost zodat ook deze mensen het nodige voedsel naar binnen kregen.

Parkeren bij Gastel Sfeer
Parkeren bij Gastel Sfeer

Tijdens de lunch werd er nog een demostratie gegeven door iemand die een vouwcaravan had ontwikkeld en gemaakt om achter een Smart te kunnen hangen, maar ook heel goed voor een goldwing te gebruiken is.

Na de lunch was het op weg richting Rijsbergen. Ook hier hebben we mooie stukken kunnen rijden. In Rijsbergen stopten we bij Bon Appetit. Onderdeel van dit café was een ijssalon. Hier hebben we even zitten genieten van een ijsje.

Parkeren bij Bon Appetit
Parkeren bij Bon Appetit

Vanaf hier reden we richting eindpunt; Dinteloord. Het was inmiddels half 6 en ik bedankte Ronald en Wim voor de route en de begeleiding en ben huiswaards gereden. Onderweg reed ik nog verkeerd en belandde weer in Steenbergen. Mijn navigatie probeerde mij weer op de route te krijgen terwijl ik toch echt mijn thuisadres had ingevoerd!?! Enfin, ik was weer op de goede weg. Onderweg kwam Eric me nog voorbij gestoven en ben hem in de buurt van de A27 kwijtgeraakt.

Rond half 8 was ik thuis. Mijn eten stond in de magnetron want Kitty had wat dingen te doen die avond en heeft dus niet op mij kunnen wachten. Een echt perfecte dag geweest. Een follow-up systeem dat echt goed heeft gewerkt, stops op de juiste tijd (hoewel die soms nogal uitliepen vanwege de hoeveel deelnemers) en geweldig weer.

Ik teken ervoor dat alle ritten zo gaan. Helemaal top!

Rit met collegae

Afgelopen zondag had ik een motorrit met collegae van mijn werk. Het weer was in elk geval stukken beter dan het weer bij de rit van vorige week.

We zouden starten in De Bilt en hadden met een groepje van 7 man afgesproken bij Hotel “De Witte Bergen”, langs de A1. Ik was vrij vroeg en dus de eerste en kon daar gelijk even mijn tank helemaal vol gooien. Even later kwam een directe collega aanrijden. Het bleek dat de oprit naar het hotel, maar ook de oprit naar de A27 afgesloten was. We hebben een poosje staan praten toen nummer 3 verscheen. Weer wat later drie motoren tegelijk. Zij waren eerst een stuk doorgereden om verder op te kunnen keren, zodat ze alsnog op de afgesproken plaats konden komen. Toen de laatste motor gearriveerd was, konden we vertrekken richting Utrecht. We zijn binnendoor via Laren naar de A27 gereden en na een klein half uur waren we in De Bilt.

Na een kop koffie zijn we vertrokken voor deel 1 van de rit. Nog geen kilometer ver moesten we al enorm lang wachten in verband met één of andere wielrennerstour (Classico Giro, geloof ik). Het vervelende was dat ze dezelfde kant opgingen als waar wij heen moesten. We hebben dus even rustig moeten rijden. Bij een kruispunt zag ik de groep motorrijders rechtsaf slaan, terwijl mijn navigatie aangaf dat we rechtdoor moesten. Samen met een andere collega moest ik wachten voor het verkeerslicht en nadat we weer mochten rijden, waren we de groep al uit het oog verloren. Na een kilometer of twee besloten we terug te rijden naar de route en de route verder te volgen. Bij het betreffende kruispunt dus weer rechts (de route op) en… ja hoor. De groep stond verderop te wachten. Aangezien ik de enige was op een Goldwing en ik blijkbaar nogal opviel tussen de motoren, hadden ze al begrepen dat we niet meer in de groep zaten.

Bij "De Hessenkar"
Bij “De Hessenkar”

De rit vervolgde over mooie wegen en zo kwamen we in Achterveld bij Cafe “De Hessenkar” alwaar we een kop koffie of iets anders nuttigden. De rit vervolgde over de Veluwe en bracht ons over wegen waarvan sommigen mij bekend voorkwamen. De weg door Garderen niet in het minst omdat ik die weg voor mijn werk ook vaak gereden heb. We belandde uiteindelijk ergens boven Apeldoorn in Wiesel bij restaurant “Le Triangle” om een lunch te gebruiken. Onder het genot van een Uitsmijter Ardenner Ham even gezellig zitten praten met mijn collega’s.

Deel 2 van de rit ging richting Arnhem, soms werd er van de route afgeweken (volgens mijn navigatie systeem) om toch weer op de route uit te komen. In Oosterbeek maakte we nog een stop bij “De Oude Herbergh” voor een verkoelende dronk want het was behoorlijk warm geworden in onze motorpakken. Hier vandaan ging de tocht over binnenwegen weer richting De Bilt. Ten zuiden van Amersfoort ben ik afgehaakt en richting huis gereden. Twee collega’s reden acht me aan en bij een stoplicht vroegen ze: “Wij hadden zeker rechtdoor gemoeten?” Ik zei dat ik inderdaad naar huis ging en zij keerden bij het verkeerslicht en reden terug en probeerden de groep weer te vinden.

Het was een lekkere rit en heb genoten. Volgend jaar ga ik zeker weer mee. Best mogelijk dat het een weekend wordt en we, bijvoorbeeld, in de Eiffel gaan rijden. We wachten het af. Ik was kapot en ben redelijk vroeg naar bed gegaan.

 

Join The Caravan

Op 10 mei hebben Martin en ik meegereden met Join The Caravan, een rit ter protest dat alle motor gerelateerde evenementen op voorhand worden afgelast/verboden omdat het een bron zou zijn voor criminele aktiviteiten en vandalisme. Hiermee wil motorrijdend Nederland laten zien dat dit absolute onzin is en min of meer een discriminatie is aan het adres van de mens die motorrijden als hobby heeft.

Martin had via Facebook een groep aangemaakt om zo de mensen die uit het noorden en oosten kwamen via de A28 de mogelijkheid te geven om via bepaalde punten aan te sluiten en uiteindelijk met een hele groep in Amsterdam te arriveren. Dit was allemaal zeer goed gecoördineerd door Martin waardoor we totaal geen problemen ondervonden bij het verzamelen op de diverse punten langs de A28 en de A1. Wij zouden twee rijders bij de Shell in Lelystad oppikken en dan doorrijden naar de Drielander bij Harderwijk. Daar sloot de groep uit het noorden/oosten zich bij ons aan en we reden verder naar Amersfoort. Bij de MacDonald’s kwamen er nog meer rijders bij en de groep (onder leiding van Martin) reed naar de Hackelaar bij Muiden. Alleen de groep bij Muiden was niet op komen dagen of was doorgereden waardoor de stop in Muiden eigenlijk overbodig was. Zodoende moest Martin het laatste stuk, met een klein beetje tegenzin, weer helemaal vooraan rijden.

Het verzamelpunt in Amsterdam was behoorlijk druk. Er waren best veel rijders afgekomen op deze rit. Rond 13:00 uur zou er gestart worden en omdat mijn motor een eind bij die van Martin uit de buurt stond, vroeg Martin mij even te wachten. Dat deed ik en toen zo’n beetje de gehele groep voorbij getrokken was nog steeds geen Martin te zien. Dan maar achteraan sluiten en mee rijden. Ik zou wel zien hoe ver ik kwam. In onderstaande video is Martin al voorbij omdat hij vlak achter diegene reed die dit gefilmd heeft. Op 1:26 verschijn ik met de Goldwing links in beeld. Ik rijd nagenoeg achteraan want de laatste zijn de politie en een auto met fotograaf.

Op een gegeven moment was ik de hele groep motorrijders kwijt en heb ik een heel stuk doorgereden tussen Landsmeer en Purmerend in de hoop op een gegeven moment weer aan te sluiten. Het grappige was dat er twee politiemotoren achter me reden. Ik moest dus ergens wel de juiste kant op gaan.

Bij Café ’t Verloreneind ten zuiden van De Rijp (in de buurt van het Fort bij Spijkerboor) hielden we een tussenstop. Daar kwam ik Martin pas weer tegen. Omdat het regende waren vele motorrijders bij voorbaat al niet op komen dagen en zelfs nu was het al moeilijk om je motor ergens neer te kunnen zetten. Het zou hier echt een chaos geweest zijn als het wel mooi weer was geweest. Het was al half drie geweest toen ik aankwam en de rit zou nog verder gaan naar IJmuiden. Martin en ik hadden al snel besloten niet verder mee te rijden en richting Hoorn te gaan om zo via de Houtribdijk naar Lelystad te rijden. De twee motorrijders die zich in Lelystad al bij ons gevoegd hadden, waren tot de zelfde conclusie gekomen en besloten dus ook naar huis te rijden. Met z’n vieren, dit maal met mij voorop, reden we eerst naar Hoorn en dan over de N302 naar Enkhuizen. In Enkhuizen hebben we bij de MacDonald’s nog even gestopt om vervolgens het laatste stuk over de dijk naar huis te rijden. Rond 5 uur waren we weer bij mij thuis.

Samengevat: Het weer zat tegen. Gelukkig had ik regenkleding bij me (ik heb geen lederen broek/jas), maar mijn handschoenen waren zeiknat en het maakte het enigszins wat frisser. De trip naar Amsterdam was perfect geregeld en goed gecoördineerd door Martin. De rit zelf was nogal rommelig. Er werd bij aanvang opgeroepen dat we gingen vertrekken, maar als je de route niet kende (zoals ik) en de groep kwijt zou raken, had je geen idee waar je heen moest. Bij het vertrek vanaf de tussenstop was niet eens duidelijk dat de groep ging vertrekken. Er gingen tussentijds mensen weg en ineens was ook het grootste gedeelte vertrokken zonder dat er werd aangegeven dat de rit verder zou gaan. Op zich een leuke dag gehad (afgezien van de regen) maar de rit had wel wat beter en gestruktureerder gekund.

Voorbereiding FOG rit, poging 1

Afgelopen zaterdag heb ik een poging gedaan om de FOG rit (Flevoland-Overijssel-Gelderland), die ik met het Goldwing forum op 20 Juli wil gaan rijden, alvast even weer te verkennen.

Ik op de Goldwing naar Emmeloord waar deze rit moet gaan starten. Allereerst wil het navigatiesysteem de route in tweeën hakken omdat er te veel punten zijn gebruikt. Hoezo teveel? Ik dacht dat Garmin behoorlijk wat navigatiepunten aankon. Maar goed, dan maar even in twee delen en proberen de route te rijden. Thuis zou ik de route wel even nakijken.

Het begin liep op de navigatie niet zo lekker maar na Kuinre ging het prima. Hierna door de Weerribben… daar mag je maar, voor het grootste deel, 30 km/h. Schiet niet echt op, maar goed… we gaan verder. Ik kom in Blokzijl en dat gaat goed. De dijk is prima te doen en ik kom in Vollenhove. Voorbij Vollenhove is de weg naar Zwartsluis afgesloten. Verdorie! Gelukkig is deze wegopbreking klaar voordat de daadwerkelijke rit wordt gereden. Ik dacht ik rijd er wel even omheen. Die omweg leidde me uiteindelijk naar Kampen en bleek bijna net zo lang als oorspronkelijke route naar Kampen. In Kampen besloot ik het voorlopig even op te geven en naar huis te rijden. Het had me bij elkaar veel meer tijd gekost dan ik wilde en we kregen ’s middags nog visite, dus wilde ik eigenlijk ook weer op tijd thuis zijn.

Ik ga de route even opnieuw in Basecamp zetten want ik heb de punten geteld en het zijn er niet meer dan 50. Dat moet Garmin aankunnen. Basecamp geeft aan dat er 147 punten zijn. Da’s bijna drie maal zo veel. Er is vermoedelijk iets niet helemaal goed gegaan. Nou ja… heb ik weer even wat te doen.