Overwinteren

Zo. Vandaag Forté II en gedemineraliseerd water gehaald. Forté II in de tank gegoten en de tank helemaal vol benzine gegooid. Nadat ik de Goldwing op zijn plek had gezet, heb ik de accu verwijderd en even alle cellen afgevuld tot het maximum niveau met het gedemineraliseerde water. Accu weer teruggeplaatst en aan de druppellader aangesloten. Tevens de motorhoes weer over de Goldwing gelegd en de Goldwing staat weer stil tot het volgende seizoen.

Martin en Miranda zijn vanmiddag op de Harley nog even langs geweest voor een bakje koffie en hoogstwaarschijnlijk is dit ook de laatste rit van Martin voor dit seizoen.

Het zal dus weer rustig worden op ons blog. Iedereen bedankt voor het lezen en reageren en hopelijk zullen we volgend jaar nog meer te vertellen hebben. Dan zal er zeker meer samen gereden worden.

Tot in 2014!

Afsluiting seizoen

Afgelopen Zondag ben ik op de Goldwing naar Limburg gereden voor de verjaardag van mijn moeder. Hoewel het onder de 10 graden was, was het wel redelijk weer. Kitty moest werken en ging dus niet mee. Gezien het jaargetijde en de weersverwachtingen zou dit (net als vorig jaar) wel eens mijn laatste rit voor dit seizoen geweest kunnen zijn.

Op tijd vertrekken en nog even de tank helemaal vol gooien om de rit op en neer te kunnen maken. Eerst de bekende route over de Veluwe en de Bible Belt om vervolgens bij Arnhem verder de snelweg te pakken. Aangezien ik geen winterhandschoenen heb, werd het best wel koud aan de klauwen en daar deze handschoenen ook tocht doorlaten, werd er natuurlijk ook wind mijn mouwen in geblazen. Enigszins aan de koude kant was ik rond het middaguur in Horst.

’s Avonds moest ik natuurlijk ook weer terug. Gelukkig heb ik van mijn vader winterhand- schoenen kunnen lenen en dat maakt een wereld van verschil. Hoewel het op de terugweg kouder was (het was natuurlijk al donker in tegenstelling tot die ochtend) heb ik het veel minder koud gehad.

In de buurt van Nijmegen zag ik dat mijn brandstofmeter behoorlijk richting ‘leeg’ gekropen was. Ik zag op mijn dagteller dat ik nog zeker 100 km zou moeten kunnen rijden. Bij Arnhem toch de snelweg af om weer binnendoor te rijden via Otterloo en Harskamp. De meter begon al in het rode te komen. In de buurt van Garderen stond de meter echt in het rood en kon ik (volgens de dagteller en mijn berekening) nog zo’n 60 km rijden. Ik vertrouwde het toch niet helemaal en besloot voorbij Garderen (richting Harderwijk) bij de eerstvolgende rotonde het BP Station te bezoeken. Ik wist natuurlijk wel dat de shop zelf gesloten was maar ik had stille hoop dat er een betaalautomaat voor het tanken aanwezig was. Gelukkig was dat zo. Nadeel is wel dat de benzine dan 10 cent/liter duurder is. Dus heb ik voldoende getankt om weer thuis te komen. Ik moet zeggen dat ik hem wel een beetje kneep. Ik vermoed dat de motor meer verbruikt heeft omdat ik op de snelweg vanaf Nijmegen naar Horst (en ’s avonds ook de andere kant weer op) nagenoeg continu 130 km/h gereden heb. Volgende keer toch maar tussen de 100 en 120 blijven rijden.