Standplaats motor

Hoewel Martin tijdelijk nog de mogelijkheid heeft om zijn motor in een garage te stallen, heb ik die niet. Het huis waarin ik woon heeft geen garage. Gelukkig kan ik met mijn motor in de tuin komen en daarom ben ik bezig een overkapping te maken voor de tourfiets.

Afgelopen zondag hebben mijn schoonvader en ik de schutting vervangen en een poort gemaakt in de schutting waar de motor door naar buiten kan. Tevens hebben we nog twee palen kunnen plaatsen in de tuin voor de binnenwand.

Gisteravond heb ik de laatste twee palen zelf nog even geplaatst en alvast de eerste plank tegen deze palen geschoefd. Het is nu nog een kwestie van de rest van de planken er tegenaan schroeven en een dak erop maken. Foto’s volgen nog…

Motor dichtbij

Nee, ik ben nog niet geslaagd. Mijn tweede examen vind pas over iets minder dan twee weken plaats. Wel ga ik morgen met Martin mijn Goldwing ophalen. Ik wil hem graag hier in de buurt hebben staan, zodat ik kan gaan rijden op het moment dat ik mijn rijbewijs heb. Martin heeft dan het privilége om eerder op mijn motor te rijden dan ikzelf.

Natuurlijk kan ik dan ook gelijk, zonder dat ik ga rijden natuurlijk, de motor alvast een beetje onderzoeken naar de mogelijkheden en functies die er op zitten. Natuurlijk ga ik ook wat foto’s maken. Ik heb nu nog maar twee goede foto’s op het blog staan van de Goldwing.

Tevens ga ik met mijn schoonvader dit weekeinde aan de slag om nu zo snel mogelijk de motorport af te maken. Ik hoop dat we aan het eind van Zondag een heel eind zijn gekomen en dat het daarna niet zoveel werk meer is. Ik zal hier ook wat foto’s maken en ze hier op het blog plaatsen.

Dus verwacht van mij na het weekeinde nieuwe foto’s en misschien dat ik ook een opname maak met de BulletHD Cam als ik achter Martin aan rijd met de auto terug naar Lelystad.

Verdeeldheid

Vandaag was het zover. Ik moest vanmorgen examen doen en Martin ergens in de middag. Voor de 1 een geslaagde dag, voor de ander een domper. We gingen beiden zo lekker van start; allebei tegelijk onze theorie gehaald, daarna tegelijk ons praktijkexamen Voertuigbeheersing, maar voor het laatste examen zal er 1 opnieuw examen moeten doen.

Martin is de persoon die binnenkort zijn motor uit de garage kan halen om lekker te gaan rijden. Zijn rijbewijs is een feit. Helaas zal ik wederom examen moeten doen en blijft mijn goldwing voorlopig nog even stilstaan. Jammer maar het is niet anders.

Het is niet het feit dat ik gezakt ben maar de 3 weken dat ik moet wachten voor mijn herkansing, dat mij zo somber stemt. Ik zal me erbij neer moeten leggen maar opgeven… dat doe ik natuurlijk niet.

Laatste loodjes

Het is bijna zover. Aanstaande dinsdag mogen Martin en ik examen doen. Het gaat er dan eindelijk van komen. We hebben allebei afzonderlijk maar ook gezamelijk al aardig wat spullen bij elkaar gesprokkeld om straks, na het behalen van het examen, meteen te kunnen gaan rijden. Helmen, kleding, accessoires en natuurlijk de motoren.

Ik mag van ons tweeën het spits afbijten in de ochtend, Martin mag in de middag aantreden. We gaan er vanuit dat we allebei slagen, maar we hebben dit weekeinde nog 1 les te gaan. Mocht het mij toch niet helemaal lekker zitten, dan zal ik hoogstwaarschijnlijk voor het examen nog een les nemen maar vooralsnog ga ik daar niet van uit.

Onze instructeur heeft inmiddels ook een nieuwe motor. Vorige week met de les van Martin ben ik bij de instructeur ingestapt en zijn we de nieuwe motor wezen halen. Wederom een Yamaha 600cc maar dan van het Faser model (de ander is een Diversion). Hij kleurt goed bij mijn helm, want de motor is ook rood. Vorige week hebben Martin en ik dus al weer samen les gehad en dat gaat dit weekend weer gebeuren.