Pjotr

Mijn naam is Pjotr en ben van Maart 2012 tot Augustus 2014 in het bezit van een two-tone rode Honda Goldwing GL1500 SE uit 2000 geweest. De motor is van mijn vader geweest, maar deze heeft hem in verband met gezondheidsredenen moeten verkopen en een iets lichtere machine moeten aanschaffen. Door een ongeluk (gelukkig geen letsel bij beide partijen) heb ik afstand gedaan van de GL1500 en in Augustus 2014 een ‘Illusion Red’ Goldwing GL1800 uit 2001 aangeschaft. Aangezien mijn vader al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw op een Honda Goldwing reed, is het virus op mij overgeslagen, al is het er eigenlijk nooit van gekomen om mijn rijbewijs te halen… tot het jaar 2012.

Ik ben zelf van 1967 en geboren te Amsterdam. Ik ben sinds 1973 woonachtig in Lelystad en nog steeds met plezier. Mijn opleiding is technisch van aard en werk in de ICT. In 1992 getrouwd met Kitty en (bewust) geen kinderen. Wel de nodige huisdieren waaronder onze honden Troi (Beagle), Ezri (mixje) en 3 katten (Barlow, Hickey en Araya). Hun belevingen waren te volgen op de website “Troi en trawanten” en hebben nu een eigen facebook pagina.

In mijn jeugd heb ik vele soorten brommers gereden. Mijn eerste brommer was een Vespa Piaggio Ciao. Op mijn 16de had ik 3 van deze, toen erg populaire, bromfietsen in de schuur staan. Deze heb ik toen opgeknapt en weer doorverkocht. Mijn tweede brommer heb ik een hele lange tijd gehad. Dit was een oud model Kreidler RS50. Deze heb ik menigmaal uit elkaar gehad en weer in elkaar gezet. De derde was een Zündapp KS-50. Ook deze brommer heb ik een behoorlijke tijd gehad. Ik reed er zelfs regelmatig mee van Lelystad naar mijn school (MTS) in Harderwijk. Verder heb ik op diverse doorsnee brommers gereden (Honda MT-5, Puch Maxi) totdat ik begin 1992 eindelijk, met financiele hulp van mijn vader, mijn B-rijbewijs haalde. Aangezien mijn vader tevens zijn Motorrijbewijs had, wilde ik dat ook maar de financiën ontbraken daarvoor. Daarna werden andere dingen belangrijker. Ik ging trouwen, kocht een huis, etc. en zo is het nooit meer van het motorrijbewijs gekomen. Tot in januari van 2012 zich de mogelijkheid voordeed…

Verder zijn de dingen waar ik me graag mee bezig houd uiteraard mijn dieren en computers. Verder ben ik liefhebber van muziek, bij voorkeur Metal, film kijken (vooral Sci-Fi en Fantasy), Gamen (GuildWars/GuildWars2), mijn radioprogramma maken op de lokale omroep van Lelystad (Metal) en daar komt nu natuurlijk het motorrijden bij.

Martin en zijn vrouw (toen nog niet getrouwd) hebben Kitty en ik leren kennen op de verjaardag van een toenmalige, wederzijdse vriend, ergens in 1993. Op deze verjaardag raakte we aan de praat over muziek en we bleken dezelfde muzieksmaak te hebben. Vooral 1 bepaalde groep (genaamd: Coroner) trok ons beide erg aan en zo raakte we meer en meer bevriend, bezochten samen concerten en kwamen regelmatig bij elkaar op bezoek. Dit gebeurd tot op de dag van vandaag nog steeds en zo wilde het geval dat Martin begin 2012 het onderwerp ter sprake bracht over het alsnog halen van het A-rijbewijs. Aangezien dit ook iets was dat al lang op mijn wensenlijst stond, besloot ik mee te doen…

Ik wilde graag motorrijden om lekker te kunnen toeren en mooie ritten te maken. De vrijheid en het genot van rijden op twee wielen is heerlijk. Voor mij geen racer en ook geen Harley Davidson zoals Martin graag wil. Bij mij is het geluid van de motor niet belangrijk. Zijn rijeigenschappen wel. Vandaar mijn keuze voor de Goldwing.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com