GWF spontane Eifelrit

Zaterdag 20 augustus

’s Ochtens om 7:30 vertrokken en in mijn woonplaats even snel de tank vol gegooid. Na een rit van ongeveer 2 uur over de A6, A27 en A2 kwam ik aan op ‘Het Anker’ waar we hadden afgesproken. Er stonden nog maar een paar motoren toen ik aankwam, dus ik was ruim op tijd. Nadat er steeds meer motoren bijkwamen en Erik en Astrid voor heerlijke appeltaart hadden gezorgd, rijden we uiteindelijk richting Brand (Aachen) waar nog een aantal motoren ons stond op te wachten. Ook hier werd de tank weer even volgegooid voor de start van de route (helaas niet door iedereen?!?!?!).

De eerste stop in Schmidt was een momentje voor Stephan, die het graf van zijn ouders wilde bezoeken en hij takteerde ons in het plaatselijke hotel op koffie met speciale ‘Flax’-taart. Flax zaden (hennep) schijnen, net als maanzaad, een halucinerende werking te hebben. Alleen nadat ze verwarmd zijn (geweest), zijn ze deze halucinerende werking kwijt en kunnen zonder gevaar voor de verkeersveiligheid gegeten worden.

GWF in Harscheidt-Schmidt
GWF in Harscheidt-Schmidt

Onze volgende stop was in Einruhr, waar we een late lunch gebruikten. Vandaaruit met hindernissen (wegversperringen, valpartijen, iemand met een lege tank) naar Aachen teruggereden.

Na iedereen weer gedag te hebben gezegd, reed ik (met Kris uit Almere achter mij aan) richting Nederland. Bij Eindhoven wilde Kris en zijn dochter Patrycja iets gaan eten en even rusten, dus namen we daar afscheid en reed ik alleen weer verder naar huis. Even voorbij Den Bosch op de A2 (bij parkeerplaats ‘De Lucht’) ben ik gestopt om toch voor de zekerheid mijn regenpak aan te trekken en het vacht van mijn zadel te halen. In de verte was het behoorlijk donker en het leek niet af te zakken naar het zuiden, maar mijn kant op te komen. Gelukkig dat ik dat gedaan had, want even na Beesd kreeg ik een behoorlijke bui over me heen en deze hield, met tussenpozen, aan totdat ik thuis was.

Een heerlijke dag om te rijden. Hoewel de zon niet altijd scheen, was het in Duitsland droog en een goede temperatuur om motor te rijden.  Jammer dat alleen de heen- en terugreis altijd zo lang en saai zijn.