Eindelijk de FOG route

Vanwege het ongelukje dat ik met de motor had, vorig jaar, kon de FOG rit die ik gemaakt had niet doorgaan. Dit jaar ging hij dan toch gereden worden op 19 juli.

Verzamelen vanaf 8:30 uur bij de Bosbadhal in Emmeloord was voor velen geen probleem. Alleen… het sportcafé ging pas om 11 uur open en we konden dus geen koffie krijgen aldaar.

Zelf reed ik rond 9:30 uur de snelweg bij Lelystad op en plots reed er een goldwing naast me. Het bleek Rob uit De Lier te zijn. Samen zijn we naar Emmeloord gereden en even de tanks weer volgegooid. Om 10:00 uur kwamen we bij de Bosbadhal waar al zo’n 8 wings te wachten stonden. Tegen 11 uur waren we met zo’n 17 motoren en begonnen we aan de rit. Deze werd wat geplaagd door wat spetters regen, maar over het algemeen was het een goed begin.

Bij het pontje begon de regen erger te worden en besloot ik, omdat iedereen op de pont stond, de stop aan de overkant over te slaan en door te rijden om te zien of we ergens droger konden staan. Hier zijn  helaas 2 motoren afgehaakt vanwege het weer. Dit was pas voorbij Kampen onder een viaduct. Nadat de regen iets minder werd, zijn we de laatste 20 km naar het restaurant gereden om daar van een lekkere lunch te genieten en even op te drogen.

Na de lunch wederom een afvaller en de rest van de rit geen regen meer gehad. Onze laatste tussenstop in Harderhaven was eigenlijk nog maar 20 minuten van ons eindpunt Lelystad af. Hier gingen nog twee motoren richting huis en de rest belandde op het Palazzo in Lelystad.

Voor de eerste rit die ik zelf het voorgereden (en Martin als achterrijder) moet ik zeggen dat het een geslaagde rit was. Ik zal zeker nog eens een keer proberen een rit uit te zetten.