Druk weekend

Allemachtig wat een druk en vermoeiend weekend is dit geweest. Men denkt misschien dat motorrijden relaxed en makkelijk is, het tegendeel is waar. Zeker op het rijden van georganiseerde of voorgeprepareerde ritten moet er flink gewerkt worden op de motor. Denk alleen al aan de bochten… het hele tijd bezig met het gas, koppeling, rem en stuur. Dit weekend dus zowel zaterdag als zondag gereden en je kunt stellen… we hebben de aftrap van het nieuwe motorseizoen gehad.

Zaterdag 18 april.

In Waalwijk stond de Goedendoeldag van Speciale Basis School ‘Het Zilverlicht’ op het programma. Het doel is om de kinderen van die school een heerlijke dag te bezorgen achter op de grote machines. Dit jaar werd het evenement voor de 9de keer gehouden en voor mij was het de eerste keer dat ik meerijd.

’s Morgens tussen 8 en 10 uur moesten we verzamelen bij Pols Motoren in Waalwijk. We werden ontvangen met koffie en een worstebroodje. Ook kon je het T-shirt van deze editie hier ophalen. Hier vandaan reden we naar camping ‘Het Genieten’ om de kinderen te halen. Nadat alle motoren waren geparkeerd, werden de kinderen het veld op gelaten om een motor uit te zoeken waarop ze mee wilden rijden.

Een wat verlegen meisje met haar ouders kwamen bij en ze zei zachtjes tegen haar ouders; “Ik vind deze wel mooi. Mag ik hierop meerijden?” Haar ouders zeiden tegen haar: “Dat moet je aan die meneer vragen…” Natuurlijk mocht ze mee rijden. Daarvoor was ik gekomen. Ze stelde zich voor en haar naam was Jené. Ik weet niet of ik het goed schrijf maar zo spreek je het uit. Het blijkt in een Afrikaanse taal (geen idee welke) te betekenen “Van mij”. Overigens was ze verder niet van Afrikaanse afkomst.

IMG_0659

We hebben twee ritten van ongeveer anderhalf uur gereden, 1 ’s morgens en 1 ’s middags. Voor zover ik heb kunnen nagaan heeft ze ervan genoten. Dat geldt ook voor mij.

Aan het eind van de dag weer naar huis en toen was ik wel even op. Ik heb met Kitty op de bank gezeten, wat series en een film gekeken en nog voor 23:30 uur mijn bed in.

Zondag 19 april.

Martin had op facebook (in de groep ‘Motorrijders Uit Flevoland’) op hele korte termijn een rit gepland en ik wist nog niet zeker of ik daar aan mee zou doen. Toen ik dit voorstelde aan Kitty en zij ineens besloot om mee te gaan (achterop) was dat dus geregeld. Martin zou tussen 11 en half 12 bij ons zijn voor een bakkie koffie en daarna zouden we naar de MacDonald’s bij de A6 rijden om daar mensen op te pikken die ook mee wilden. Daar velen wel wilden maar toch om diverse redenen moesten afhaken, bleek er dus maar 1 persoon mee te rijden. Anja uit Zeewolde.

Met z’n vieren en heerlijke dag gehad en erg mooi weer. Niet te warm, lekker zonnetje en een mooie route. Hoewel het op de Posbank een klein beetje mis ging. Martin was even gedesorienteerd in een bocht welke omhoog liep waardoor Anja moest stoppen en daarachter kwam ik. Een Goldwing stoppen op een helling heb ik slechte ervaringen mee dus ik wilde eerst het stuur recht hebben voordat ik stil stond. Daarbij raakte mijn spiegel de spiegel van de Honda Deauville van Anja. Gelukkig verder geen schade maar we stonden wel in een bocht stil. Nu bleek Martin zijn motor niet meer overeind te kunnen houden enlag op zijn beugels. Even onze motoren wegzetten en helpen. Gelukkig waren er nog meer motorrijders die even hielpen.

Vervolgens kreeg Martin de Harley niet aan de praat. Nu weet ik, vanuit de Goldwing, dat alles uit moet en in de basis stand moet staan om zo’n motor na op z’n zij gelegen te hebben aan de praat te krijgen. Blijkbaar kreeg Martin de versnelling niet in de neutraal-stand. Na nog een paar maal proberen lukte het eindelijk en konden we de tocht voortzetten.

In Nijkerk haakte Anja af en reden we met twee motoren door naar Lelystad. Martin reed nog even mee voor een kop koffie en vertrok daarna richting huis.

Voor mij wordt het vanavond ook niet zo laat. Het heeft een boel energie gekost dit weekend. Maar het was wel heerlijk om te kunnen rijden.