West Brabant – Tholen (GWF)

Afgelopen zondag een heerlijke rit gereden met ruim 45 andere motoren van het Goldwing Forum. Het blijkt dat wel het niet eens kunnen worden over het totaal aantal goldwings dat mee reed. De een heeft er 42 getelt en de volgende heeft er 47 getelt. Enfin, we waren met een grote groep waarvan ongeveer 5 of 6 andere motoren en de rest allemaal goldwings. Daar vele motoren ook een passagier mee hadden kwamen we toch zeker boven de 60 personen in totaal.

’s Morgens om 7:00 uur ging de wekker. Best wel vroeg als je nagaat dat ik de avond ervoor pas rond kwart voor 1 thuis was omdat ik naar een concert van Tangerine Dream was geweest. Maar goed. Even snel mijn spullen bij elkaar pakken, Kitty gedag zeggen en hup, op de motor richting BP benzine pomp. Eerst zelf even de tank volgooien en dan naar de overkant van de weg (Shell) alwaar Eric, met zijn zwarte goldwing al stond te wachten. Eerst even een bakje koffie terwijl Eric nog even met zijn ontbijt bezig was. Via de snelweg richting Utrecht en bij Nieuwegein zouden we nog twee goldwingrijders oppikken. Jurgen en Hans stonden al te wachten en na een kort gesprek startten we de motoren en reden naar Steenbergen waar ons vertrekpunt van de route lag.

Bij het inrijden van het dorp nog weer even de tank vol gegooid en kwamen we nog een goldwing rijder tegen. Bij Café de Fles was het al een drukte van belang. Vele bekende maar ook, voor mij, onbekende gezichten. Ronald riep de hele groep tot de orde en legde uit wat de bedoeling was. Tegen 11 uur vertrokken we richting Tholen.

Startpunt
Café De Fles

De volgende stop lag 40 km verderop op een dijkje langs een haven in Tholen. Daar werd even een korte pauze voor de rokers onder de rijders gehouden.

Haven van Tholen
Haven van Tholen

De rit vervolgde richting Oud Gastel. Via diverse mooie binnenwegen belandde we bij Gastel Sfeer op de Gastelse Dijk Zuid alwaar we de lunch zouden nuttigen. De lunch was prima geregeld. Een lopend buffet voor 1 vaste prijs. Helaas door de grootte van de groep was er voor de mensen die iets later aanschoven wat minder over dan verwacht. Gelukkig werd dat wel opgelost zodat ook deze mensen het nodige voedsel naar binnen kregen.

Parkeren bij Gastel Sfeer
Parkeren bij Gastel Sfeer

Tijdens de lunch werd er nog een demostratie gegeven door iemand die een vouwcaravan had ontwikkeld en gemaakt om achter een Smart te kunnen hangen, maar ook heel goed voor een goldwing te gebruiken is.

Na de lunch was het op weg richting Rijsbergen. Ook hier hebben we mooie stukken kunnen rijden. In Rijsbergen stopten we bij Bon Appetit. Onderdeel van dit café was een ijssalon. Hier hebben we even zitten genieten van een ijsje.

Parkeren bij Bon Appetit
Parkeren bij Bon Appetit

Vanaf hier reden we richting eindpunt; Dinteloord. Het was inmiddels half 6 en ik bedankte Ronald en Wim voor de route en de begeleiding en ben huiswaards gereden. Onderweg reed ik nog verkeerd en belandde weer in Steenbergen. Mijn navigatie probeerde mij weer op de route te krijgen terwijl ik toch echt mijn thuisadres had ingevoerd!?! Enfin, ik was weer op de goede weg. Onderweg kwam Eric me nog voorbij gestoven en ben hem in de buurt van de A27 kwijtgeraakt.

Rond half 8 was ik thuis. Mijn eten stond in de magnetron want Kitty had wat dingen te doen die avond en heeft dus niet op mij kunnen wachten. Een echt perfecte dag geweest. Een follow-up systeem dat echt goed heeft gewerkt, stops op de juiste tijd (hoewel die soms nogal uitliepen vanwege de hoeveel deelnemers) en geweldig weer.

Ik teken ervoor dat alle ritten zo gaan. Helemaal top!