Rit met collegae

Afgelopen zondag had ik een motorrit met collegae van mijn werk. Het weer was in elk geval stukken beter dan het weer bij de rit van vorige week.

We zouden starten in De Bilt en hadden met een groepje van 7 man afgesproken bij Hotel “De Witte Bergen”, langs de A1. Ik was vrij vroeg en dus de eerste en kon daar gelijk even mijn tank helemaal vol gooien. Even later kwam een directe collega aanrijden. Het bleek dat de oprit naar het hotel, maar ook de oprit naar de A27 afgesloten was. We hebben een poosje staan praten toen nummer 3 verscheen. Weer wat later drie motoren tegelijk. Zij waren eerst een stuk doorgereden om verder op te kunnen keren, zodat ze alsnog op de afgesproken plaats konden komen. Toen de laatste motor gearriveerd was, konden we vertrekken richting Utrecht. We zijn binnendoor via Laren naar de A27 gereden en na een klein half uur waren we in De Bilt.

Na een kop koffie zijn we vertrokken voor deel 1 van de rit. Nog geen kilometer ver moesten we al enorm lang wachten in verband met één of andere wielrennerstour (Classico Giro, geloof ik). Het vervelende was dat ze dezelfde kant opgingen als waar wij heen moesten. We hebben dus even rustig moeten rijden. Bij een kruispunt zag ik de groep motorrijders rechtsaf slaan, terwijl mijn navigatie aangaf dat we rechtdoor moesten. Samen met een andere collega moest ik wachten voor het verkeerslicht en nadat we weer mochten rijden, waren we de groep al uit het oog verloren. Na een kilometer of twee besloten we terug te rijden naar de route en de route verder te volgen. Bij het betreffende kruispunt dus weer rechts (de route op) en… ja hoor. De groep stond verderop te wachten. Aangezien ik de enige was op een Goldwing en ik blijkbaar nogal opviel tussen de motoren, hadden ze al begrepen dat we niet meer in de groep zaten.

Bij "De Hessenkar"
Bij “De Hessenkar”

De rit vervolgde over mooie wegen en zo kwamen we in Achterveld bij Cafe “De Hessenkar” alwaar we een kop koffie of iets anders nuttigden. De rit vervolgde over de Veluwe en bracht ons over wegen waarvan sommigen mij bekend voorkwamen. De weg door Garderen niet in het minst omdat ik die weg voor mijn werk ook vaak gereden heb. We belandde uiteindelijk ergens boven Apeldoorn in Wiesel bij restaurant “Le Triangle” om een lunch te gebruiken. Onder het genot van een Uitsmijter Ardenner Ham even gezellig zitten praten met mijn collega’s.

Deel 2 van de rit ging richting Arnhem, soms werd er van de route afgeweken (volgens mijn navigatie systeem) om toch weer op de route uit te komen. In Oosterbeek maakte we nog een stop bij “De Oude Herbergh” voor een verkoelende dronk want het was behoorlijk warm geworden in onze motorpakken. Hier vandaan ging de tocht over binnenwegen weer richting De Bilt. Ten zuiden van Amersfoort ben ik afgehaakt en richting huis gereden. Twee collega’s reden acht me aan en bij een stoplicht vroegen ze: “Wij hadden zeker rechtdoor gemoeten?” Ik zei dat ik inderdaad naar huis ging en zij keerden bij het verkeerslicht en reden terug en probeerden de groep weer te vinden.

Het was een lekkere rit en heb genoten. Volgend jaar ga ik zeker weer mee. Best mogelijk dat het een weekend wordt en we, bijvoorbeeld, in de Eiffel gaan rijden. We wachten het af. Ik was kapot en ben redelijk vroeg naar bed gegaan.