Join The Caravan

Op 10 mei hebben Martin en ik meegereden met Join The Caravan, een rit ter protest dat alle motor gerelateerde evenementen op voorhand worden afgelast/verboden omdat het een bron zou zijn voor criminele aktiviteiten en vandalisme. Hiermee wil motorrijdend Nederland laten zien dat dit absolute onzin is en min of meer een discriminatie is aan het adres van de mens die motorrijden als hobby heeft.

Martin had via Facebook een groep aangemaakt om zo de mensen die uit het noorden en oosten kwamen via de A28 de mogelijkheid te geven om via bepaalde punten aan te sluiten en uiteindelijk met een hele groep in Amsterdam te arriveren. Dit was allemaal zeer goed gecoördineerd door Martin waardoor we totaal geen problemen ondervonden bij het verzamelen op de diverse punten langs de A28 en de A1. Wij zouden twee rijders bij de Shell in Lelystad oppikken en dan doorrijden naar de Drielander bij Harderwijk. Daar sloot de groep uit het noorden/oosten zich bij ons aan en we reden verder naar Amersfoort. Bij de MacDonald’s kwamen er nog meer rijders bij en de groep (onder leiding van Martin) reed naar de Hackelaar bij Muiden. Alleen de groep bij Muiden was niet op komen dagen of was doorgereden waardoor de stop in Muiden eigenlijk overbodig was. Zodoende moest Martin het laatste stuk, met een klein beetje tegenzin, weer helemaal vooraan rijden.

Het verzamelpunt in Amsterdam was behoorlijk druk. Er waren best veel rijders afgekomen op deze rit. Rond 13:00 uur zou er gestart worden en omdat mijn motor een eind bij die van Martin uit de buurt stond, vroeg Martin mij even te wachten. Dat deed ik en toen zo’n beetje de gehele groep voorbij getrokken was nog steeds geen Martin te zien. Dan maar achteraan sluiten en mee rijden. Ik zou wel zien hoe ver ik kwam. In onderstaande video is Martin al voorbij omdat hij vlak achter diegene reed die dit gefilmd heeft. Op 1:26 verschijn ik met de Goldwing links in beeld. Ik rijd nagenoeg achteraan want de laatste zijn de politie en een auto met fotograaf.

Op een gegeven moment was ik de hele groep motorrijders kwijt en heb ik een heel stuk doorgereden tussen Landsmeer en Purmerend in de hoop op een gegeven moment weer aan te sluiten. Het grappige was dat er twee politiemotoren achter me reden. Ik moest dus ergens wel de juiste kant op gaan.

Bij Café ’t Verloreneind ten zuiden van De Rijp (in de buurt van het Fort bij Spijkerboor) hielden we een tussenstop. Daar kwam ik Martin pas weer tegen. Omdat het regende waren vele motorrijders bij voorbaat al niet op komen dagen en zelfs nu was het al moeilijk om je motor ergens neer te kunnen zetten. Het zou hier echt een chaos geweest zijn als het wel mooi weer was geweest. Het was al half drie geweest toen ik aankwam en de rit zou nog verder gaan naar IJmuiden. Martin en ik hadden al snel besloten niet verder mee te rijden en richting Hoorn te gaan om zo via de Houtribdijk naar Lelystad te rijden. De twee motorrijders die zich in Lelystad al bij ons gevoegd hadden, waren tot de zelfde conclusie gekomen en besloten dus ook naar huis te rijden. Met z’n vieren, dit maal met mij voorop, reden we eerst naar Hoorn en dan over de N302 naar Enkhuizen. In Enkhuizen hebben we bij de MacDonald’s nog even gestopt om vervolgens het laatste stuk over de dijk naar huis te rijden. Rond 5 uur waren we weer bij mij thuis.

Samengevat: Het weer zat tegen. Gelukkig had ik regenkleding bij me (ik heb geen lederen broek/jas), maar mijn handschoenen waren zeiknat en het maakte het enigszins wat frisser. De trip naar Amsterdam was perfect geregeld en goed gecoördineerd door Martin. De rit zelf was nogal rommelig. Er werd bij aanvang opgeroepen dat we gingen vertrekken, maar als je de route niet kende (zoals ik) en de groep kwijt zou raken, had je geen idee waar je heen moest. Bij het vertrek vanaf de tussenstop was niet eens duidelijk dat de groep ging vertrekken. Er gingen tussentijds mensen weg en ineens was ook het grootste gedeelte vertrokken zonder dat er werd aangegeven dat de rit verder zou gaan. Op zich een leuke dag gehad (afgezien van de regen) maar de rit had wel wat beter en gestruktureerder gekund.

Een gedachte over “Join The Caravan”

  1. Pjotr, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Zo heb ik het ook allemaal wel ervaren. Ik heb nog wel enorm genoten van alle mensen die ik eerder op de facebookgroep had ‘gesproken’ nu kon ontmoeten. Dat heeft iets wat ik niet goed onder woorden kan brengen maar wel een heel warm gevoel geeft.

    Het was inderdaad nogal knullig dat sommige rijders de groep kwijt raakten zonder zelf te weten waar naartoe te moeten. Gelukkig vond jij ons nog terug. Daar moet dus wel verbetering in komen. De ‘blokkers’ die er wel degelijk waren moeten dus langer wachten tot de hele groep voorbij is. Ze gingen nu dus te vroeg weer naar voren.

    Maar ik dus ook ondanks de regen toch een hele leuke dag gehad. Dat gaan we nog een keer doen maar dan met een lekker zonnetje!!

Reacties zijn gesloten.