Voorbereiding FOG rit, poging 1

Afgelopen zaterdag heb ik een poging gedaan om de FOG rit (Flevoland-Overijssel-Gelderland), die ik met het Goldwing forum op 20 Juli wil gaan rijden, alvast even weer te verkennen.

Ik op de Goldwing naar Emmeloord waar deze rit moet gaan starten. Allereerst wil het navigatiesysteem de route in tweeën hakken omdat er te veel punten zijn gebruikt. Hoezo teveel? Ik dacht dat Garmin behoorlijk wat navigatiepunten aankon. Maar goed, dan maar even in twee delen en proberen de route te rijden. Thuis zou ik de route wel even nakijken.

Het begin liep op de navigatie niet zo lekker maar na Kuinre ging het prima. Hierna door de Weerribben… daar mag je maar, voor het grootste deel, 30 km/h. Schiet niet echt op, maar goed… we gaan verder. Ik kom in Blokzijl en dat gaat goed. De dijk is prima te doen en ik kom in Vollenhove. Voorbij Vollenhove is de weg naar Zwartsluis afgesloten. Verdorie! Gelukkig is deze wegopbreking klaar voordat de daadwerkelijke rit wordt gereden. Ik dacht ik rijd er wel even omheen. Die omweg leidde me uiteindelijk naar Kampen en bleek bijna net zo lang als oorspronkelijke route naar Kampen. In Kampen besloot ik het voorlopig even op te geven en naar huis te rijden. Het had me bij elkaar veel meer tijd gekost dan ik wilde en we kregen ’s middags nog visite, dus wilde ik eigenlijk ook weer op tijd thuis zijn.

Ik ga de route even opnieuw in Basecamp zetten want ik heb de punten geteld en het zijn er niet meer dan 50. Dat moet Garmin aankunnen. Basecamp geeft aan dat er 147 punten zijn. Da’s bijna drie maal zo veel. Er is vermoedelijk iets niet helemaal goed gegaan. Nou ja… heb ik weer even wat te doen.