Fork Brace

Vandaag ben ik weer eens naar Sturgis Motoren te Andijk gereden. Ik wilde graag even kijken voor een voorvork stabilisator (Fork Brace) en een deksel om mijn radio te kunnen afdekken.

Kitty besloot uit eigen vrije wil om mee te gaan achter op de motor. Dit verbaasde mij nogal maar ik vond het erg leuk dat ze mee wou. ┬á“If you can’t beat them, join them”, was haar eigen opmerking. Op de Houtribdijk (Markerwaarddijk, Enkhuizerdijk, hoe heet dat ding nu eigenlijk??) moesten we, in verband met werkzaamheden even kort stilstaan. Gelukkig viel het mee met de hitte en waren we nog ruim binnen het uur in Andijk. Even een bakje koffie en een praatje met Pieter en Linda en vervolgens even aanschaffen waar ik voor kwam. De radio cover had hij helaas niet op voorraad, dat wil zeggen, niet de juiste kleur. De brace had hij wel.

Fork Brace
Fork Brace (metalen plaat tussen de beide vorkstangen)

Na zo’n anderhalf uur in Andijk te zijn geweest gingen we weer richting Lelystad omdat Kitty nog wat werkzaamheden moest verrichten.

’s Avonds de brace even gemonteerd maar heb daarna niet meer gereden dus ik kan nog niets zeggen over eventuele verbeterde rijeigenschappen van mijn Goldwing. Door deze brace zou het stuur wat stabieler moeten zijn. Ik ben heel benieuwd hoe de Goldwing zich gaat gedragen. Men zegt dat het een enorme verbetering is.