Harley gekocht

15 Februari vond de overdracht van de verkoop van de (ouderlijke) woning plaats. Het was nog even wachten tot het geld daadwerkelijk op de rekening stond en we konden gaan shoppen.

Het stond eigenlijk al vroeg vast dat we via ‘The Wall USBikeshop’ in Eindhoven een Harley wilden laten importeren. Daarvoor zijn we eind vorig jaar bij John op bezoek geweest om alle ins en outs te bespreken.

In het kort werkt het zo: Periodiek worden er in de US door MPA motoren geveilt die zijn ingenomen door Harley Finance of andere lease/verhuurmaatschappijen. Deze worden aangeboden op een site met duidelijke foto’s en een uitgebreid rapport (inclusief historie van de motor). Samen met John maak je een keuze en krijg je van hem de max.prijs zoals deze bij je op de stoep wordt afgeleverd (incl. transport, import en op NL kenteken). Met deze max.prijs geef je John de opdracht om op de motor te bieden bij de veiling.

Voordelen: Er is veel meer keus en de kans is groot dat het goedkoper is dan de in Nederland aangeboden motoren. Garantie krijg je via John. Nadeel is dat je de motor niet in het echt kan bekijken en een proefrit kan maken. Omdat wij een relatief jonge motor wilden en de rapporten veel duidelijkheid geven durfde ik het wel aan.

Eind vorig jaar toen we in Eindhoven waren om één en ander te bespreken keken we even op de veilingsite. Zomaar snel 4 motoren gevonden die aan onze eisen voldoen. Toen we eind Februari daar waren om de echte keuze te maken was er helaas geen één 🙁 Maar er waren nog 3 andere grote veilingdagen binnen twee weken dus nog alle kans.

En dat bleek ook een week later toen we een mail van John kregen met foto’s en beschrijvingen van drie Ultra’s. Van twee daarvan nog even meer foto’s opgevraagd en daarna telefonisch met John een keuze gemaakt. Hij zou drie dagen later gaan bieden op een 2010 met maar 4013 mijl op de teller. Dus spannende dagen maar we kregen vanavond het verlossende mailtje dat de motor was gewonnen!

Nu is het nog even geduld hebben. Het zal zo’n dikke 6 weken duren voordat ‘ie hier op de stoep wordt afgeleverd. Maar om heel eerlijk te zijn; ik kan maar moelijk wachten 😉

Aan de andere kant is alles eigenlijk gelopen zoals de planning was. Vorig jaar is rond deze tijd het huis te koop gezet en zijn Pjotr en ik begonnen met lessen. Pjotr rijdt nu al op z’n Goldwing rond en ik op mijn ‘tijdelijke’ Vulcan. In April of Mei zal ik op mijn droommotor rijden. Eigenlijk wel volgens planning dus helemaal geen klagen 😀

2 gedachten over “Harley gekocht”

 1. Hallo,
  Ik kwam een mooie foto van een VN 800 valbeugel op uw site tegen. Ben dan ook erg verheugt dat u onze valbeugel preist. Overigens is de bagagedrager op die VN 800 ook door ons gemaakt en hebben die altijd voor Kawaski Europa geproduceerd. Zou ik van u een mooie foto met daarop onze valbeugel gemonteerd mogen gebruiken op onze site? Zo ja, zou u mij die dan willen mailen naar bovenstaand mail adres.
  Verder wil ik u vragen of er een mogelijkheid bestaat onze online shop http://www.empmotorparts.nl te promoten op uw site.

  Met vriendelijke groet,
  Richard Eijsink
  EMP Motorparts

  1. Hallo Richard,

   Die valbeugel komt idd bij jullie vandaan. Ik had flink zitten rondkijken maar vond deze de mooiste voor een keurige prijs. Hij pastte perfect. Ook de relocation voor de claxon. Kortom, helemaal tevreden.
   De komende dagen zal ik foto’s opzoeken en naar je opsturen. Ook de link naar de webshop zal ik op onze blog plaatsen. Geen probleem!!!

Reacties zijn gesloten.