Ritje Andijk

Afgelopen zaterdag ben ik even de enkhuizerdijk overgestoken om eens bij Sturgis Motoren in Andijk een kijkje te nemen. Het was natuurlijk al onvoorstelbaar heet (bijna 30 graden) maar toch het zekere voor het onzekere mijn motorkleding aangedaan. De rit was gewoon erg lekker. Bij Andijk nam ik een afslag te vroeg en moest daarom even om het industrieterrein heen rijden om op plaats van bestemming te komen.

Bij binnenkomst werd ik niet als eerste gevraagd of men mij kon helpen… nee, de eerste vraag was; “Wil je koffie?” Meteen aan de praat geraakt met eigenaar Pieter en diens vrouw. Één van de leden van het GoldWingForum, die ik vorige week heb ontmoet, vertrok net. Verder was het rustig. Ik was op dat moment (rond 1 uur ’s middags) de enige ‘klant’. Maar niet voor lang. Een ander forumlid kwam ook even langs en later nog een. Normaal gesproken komen er veel mensen op zaterdag, maar ik denk dat men vanwege het warme weer niet veel puf had om te gaat rijden.

Na een tijdje gezellig praten, vroeg ik Pieter of hij ook het alarmsysteem van mijn motor kon keuren. Dat had ik althans op de website gezien. Dat heeft hij meteen even gedaan. Het is een werkje van 5 á 10 minuten en dan even doorgeven/afmelden. Gewoon top service. Mijn alarmsysteem is daarmee weer voor een jaar goedgekeurd. Aangezien vele GoldWingForum leden hier met hun motoren komen voor reparaties, onderhoud en accessoires en het voor mij ook niet echt ver weg is, ga ik waarschijnlijk hier mijn vaste onderhoud aan mijn GoldWing laten doen.

Rond kwart over 3 ben ik weer richting huis vertrokken, dus… motorkleding weer aan. Nu is het al wat later op de dag en daarmee nog een stuk warmer. Bij Enkhuizen heb ik regelmatig moeten stoppen voor verkeerslichten en de temperatuur in mijn outfit liep daarbij nogal op. Tot overmaat van ramp ging de brug bij Lelystad ook nog even open. Motor maar even uitgezet en wachten tot we weer konden rijden. Eenmaal thuis was ik zeiknat van het zweet. Het was net of mijn t-shirt zo uit het water kwam.

Al met al toch genoten die dag. Ga ik zeker vaker doen.