Goldwing Tour

Zaterdag 11 augustus was mijn vuurdoop aangaande groepstourritten. Samen met andere leden van het GoldWingForum hebben we een tocht gereden die ons door het drenthse landschap bracht, maar ook een heel stuk door Duitsland.

De start was in Slagharen, waar we hadden afgesproken bij eetcafé ‘In Den Gevulden Pot’. Ik had met een lid van het forum afgesproken bij het pompstation aan de Gooiseweg tussen Lelystad en Harderwijk en we zijn samen naar Slagharen gereden. Bij aankomst eerst nog even snel de tank volgegooit en daarna dus naar het eetcafé voor een bakje koffie.

Om 11:00 uur vertrokken we met zo’n 20 motoren om de tocht te maken. Tegen een uur of 1 ’s middags kwamen we aan in Bad Bentheim en parkeerde op een pleintje. Op een gegeven moment stond ik stil, maar het stuur van mijn motor stond naar links en ik voelde dat de motor ging omvallen. Ik heb hem zo zacht mogelijk op zijn valbeugels laten neerkomen en ben afgestapt en heb, zoals ik op youtube gezien had, de motor zelf weer op zijn wielen gekregen. Een aantal mensen waren verbaast dat het me lukte en ik zelf eigenlijk ook wel een beetje. “Dat gebeurd iedereen wel eens. Nu hoor je er echt bij!”, werd er lachend gezegd. Gelukkig verder geen schade.

Tussenstop Bad Bentheim

Na ongeveer 2 uur vervolgde we onze reis en die ging voor mij iets minder lekker. Ik kreeg een beetje kramp in mijn zitvlak (voornamelijk links) waardoor het gebruik van mijn linkerbeen en -voet wat lastig aanvoelde. Daardoor ging het schakelen soms niet helemaal lekker en het stoppen voor links- of rechtsaf een beetje schokkerig. Rond 6 uur waren we in Ommen en na een korte sanitaire stop en iedereen gedag gezegd te hebben, reed ik weer richting Lelystad.

Foto’s van Cor

Zondag heb ik voor het eerst een stuk gereden met een passagier. Met Kitty ben ik een klein rondje polder gereden van Lelystad – Harderhaven – Biddinghuizen – Lelystad. Dit ging erg goed. Het is voor Kitty nog wat wennen, maar dat komt vanzelf goed.