Eerste solorit

Niet helemaal solo, maar daar kom ik nog op.

Wegrijden uit de Motorport

Gisteren voor het eerst met de Goldwing op stap geweest. De rit bracht me eerst naar Emmeloord, omdat ik nog iets terug moest brengen naar Martin. De eerste paar honderd meter waren nog wat onwennig, maar ik begon ‘feeling’ met de motor te krijgen. Via het industrieterrein Oostervaart ben ik bij Lelystad Noord de snelweg opgereden en pas bij Emmeloord er weer af. Gewoon even kijken hoe de motor zich gedraagd op de snelweg.

Na mijn aankomst bij Martin thuis even een bakje koffie gedronken waarna we samen even gereden hebben. Vanaf hier dus even geen solorit meer. Martin had zijn motor voor de deur staan en die moest de garage nog in, dus met een (voor Martin) grote omweg richting garage. Dat leidde ons een stuk door Emmeloord en op een gegeven moment binnendoor richting Urk. Via Urk weer terug richting snelweg A6. Daar scheidde onze wegen en ging Martin weer richting Emmeloord en dook ik de snelweg op richting Lelystad. Net over de Ketelbrug pakte ik afslag Swifterbant en daarna reed ik rechtsaf de visvijverweg op. Even een stukje door het polderlandschap. Zo kwam ik weer bij Lelystad terecht en ben nog even doorgereden naar de Kempenaar om de motor even te showen aan een kennis van Kitty en mij.

Hierna ben ik weer naar huis gereden en heb de motor met gemak weer in de tuin geparkeerd. Het was toen inmiddels reeds 22:30 uur geweest.

Vanavond ga ik eerst even tanken en dan nog weer even wat mensen bezoeken met de motor. Ookal was het een korte rit (of ritjes), ik heb heerlijk genoten van mijn eerste trip op mijn eigen motor zonder begeleiding.