GWF Duitslandweekend 2016

Dit jaar hebben een aantal forumleden gekozen om niet naar de Harz te gaan, nadat een grote groep hier wel wederom naar toe ging. Dus het weekend nadat de Harz-gangers weer terug waren in Nederland, ging de volgende, veel kleinere groep naar Cochem aan de Moezel.

GWF in Cochem
GWF in Cochem

Vrijdag 8 Juli:

Ik had tussen 8:30 en 9:00 uur met een aantal rijders uit Noord- en Zuid Holland afgesproken langs de A2 bij Beesd. Van daar uit zouden we naar Weert rijden om ons rond 10:00 uur aan te sluiten bij een groep uit Noord-Brabant. Via vele binnendoor- en kronkelwegen kwamen we tegen 18:00 uur in Cochem aan bij Weinstuben Hieronimi. Nadat we eindelijk ingecheckt, gegeten en uitgepakt waren, konden we op het terras genieten van een biertje. De serveersters waren wel een beetje knorrig en betalen met een pas kon niet voor kleine bedragen (en dat in 2016!?!?), maar dat maakte de pret niet minder. Ik had mijn kilt meegenomen omdat ik dat erg prettig vind zitten en ik had daardoor veel bekijks. Omdat die avond alle drankjes contant afgerekend moesten worden, ben ik Cochem ingegaan op zoek naar een geldautomaat. Dit bleek nog lastiger dan gedacht. Ook deze keer had ik binnen Cochem vele blikken gericht op mij vanwege het dragen van een kilt. Zelfs een ietwat aangeschoten dame die me toesprak met de woorden: “That is a very nice dress!” Gelukkig had ik een geldautomaat gevonden en nadat ik wat geld had getapt liep ik terug naar het hotel. Daar bleek iedereen al naar de kamers vertrokken te zijn en moest ik mijn rekening nog betalen. Daarna heb ik ook mijn kamer maar opgezocht.

Zaterdag 9 Juli:

Rond 8 uur op en een half uur later aan het ontbijt. Van de 9 motoren gingen er maar 4 in een groepje op weg. 2 anderen trokken hun eigen plan en de rest verbleef in en rond Cochem en liet de motor staan. Ik hoorde bij de 4 en zo reden we een route van ruim 230 km in het Moezelgebied met vele kronkelwegen berg op en berg af. Tussen de middag in Zell een broodje braadworst gegeten en vervolgens weer op weg. Rond 17:00 uur waren we weer in Cochem en na een heerlijke douche mijn kilt weer aangetrokken, gegeten en de rest van de avond vertoeft op het terras. Tegen 20:00 uur wilde ik even naar boven gaan om heel even te gaan liggen. Ik bleek toch vermoeider dan verwacht en rond 23:00 uur werd ik pas wakker. Toen had het dus geen zin meer om nog naar beneden te gaan, daar de rest hoogstwaarschijnlijk ook al zijn mandje had opgezocht. Dus nog even film gekeken op mijn tablet en daarna weer gaan slapen.

Zondag 10 Juli:

Vandaag bevatte het zelfde ochtendritueel als de vorige dag. Deze keer bestond de groep uit 5 motoren. De 2 anderen van de vorige dag gingen weer hun eigen weg en 2 braken het weekend verder af. 1 vanwege heimwee naar zijn trouwe viervoeter die deze keer niet mee was en 1 vanwege een afgebroken kies. Het zou bloedheet worden dus we kozen voor een korte route met voldoende stops. Tussen de middag belandde we bij een restaurant met italiaanse inslag en hebben hier de nodige versnaperingen genuttigd. 1 van onze motorrijders (die totaal geen duits spreekt) was aan de alkoholvrije radler, maar kreeg bij zijn laatste bestelling toch een flesje met 2,5%. De gastvrouw verontschuldigde duizendmaal en hij heeft het flesje niet hoeven betalen. Hij begon een verhaal over als hij bij controle straks moest blazen, dat het wel mee zou vallen en samen met een andere berijder schoot ik in de lach. We hebben hem wel even verteld dat ‘blasen’ in het Duits toch iets heel anders betekend. Tegen 16:00 uur waren we wederom in Cochem. Douchen, terras met een biertje en om 18:00 uur aan tafel. Na het diner en even op het terras gezeten te hebben, wilde ik nog even Cochem in om weer wat geld te pinnen. 4 anderen hadden ook wel zin in een wandeling en liepen mee. We hebben op een terrasje nog wat genuttigd, ik had een ijskoffie, en de rest wilde daarna nog even een ijsje halen. Eenmaal terug bij het hotel (ergens rond 21:30 uur) bleek de bar al gesloten en konden we met wat mazzel nog net 1 drankje bestellen. Daarna de kamer maar weer opgezocht voor de nodige nachtrust.

Maandag 11 Juli:

Om 8:00 uur op en meteen alles bij elkaar gezocht. Zoveel mogelijk meteen in de motor geladen en toen ontbeten. De terugreis zou ook binnendoor gaan, maar ik had niet verwacht zo laat pas in Maastricht aan te komen. We kwamen daar rond 16:30 uur aan en ik moest vanuit daar nog terug naar Lelystad. Gelukkig viel de reis mee en was ik rond 18:50 uur thuis en kon dus nog aanwezig zijn bij de eindmusical en diploma-uitreiking van mijn neefje uit groep 8.

Weer een top weekend in Duitsland en verheug me, zoals altijd, alweer op volgend jaar. Ik zit er sterk over te denken om eens het voortouw te nemen en een trip naar Schotland te maken/organiseren. We zullen zien…