Eindelijk de FOG route

Vanwege het ongelukje dat ik met de motor had, vorig jaar, kon de FOG rit die ik gemaakt had niet doorgaan. Dit jaar ging hij dan toch gereden worden op 19 juli.

Verzamelen vanaf 8:30 uur bij de Bosbadhal in Emmeloord was voor velen geen probleem. Alleen… het sportcafé ging pas om 11 uur open en we konden dus geen koffie krijgen aldaar.

Zelf reed ik rond 9:30 uur de snelweg bij Lelystad op en plots reed er een goldwing naast me. Het bleek Rob uit De Lier te zijn. Samen zijn we naar Emmeloord gereden en even de tanks weer volgegooid. Om 10:00 uur kwamen we bij de Bosbadhal waar al zo’n 8 wings te wachten stonden. Tegen 11 uur waren we met zo’n 17 motoren en begonnen we aan de rit. Deze werd wat geplaagd door wat spetters regen, maar over het algemeen was het een goed begin.

Bij het pontje begon de regen erger te worden en besloot ik, omdat iedereen op de pont stond, de stop aan de overkant over te slaan en door te rijden om te zien of we ergens droger konden staan. Hier zijn  helaas 2 motoren afgehaakt vanwege het weer. Dit was pas voorbij Kampen onder een viaduct. Nadat de regen iets minder werd, zijn we de laatste 20 km naar het restaurant gereden om daar van een lekkere lunch te genieten en even op te drogen.

Na de lunch wederom een afvaller en de rest van de rit geen regen meer gehad. Onze laatste tussenstop in Harderhaven was eigenlijk nog maar 20 minuten van ons eindpunt Lelystad af. Hier gingen nog twee motoren richting huis en de rest belandde op het Palazzo in Lelystad.

Voor de eerste rit die ik zelf het voorgereden (en Martin als achterrijder) moet ik zeggen dat het een geslaagde rit was. Ik zal zeker nog eens een keer proberen een rit uit te zetten.

GWF Duitslandweekend 2015

Het is alweer even geleden (3 t/m 6 Juli) maar hier dan toch even mijn belevenissen van dat weekend.

Vrijdag 3 Juli

Op tijd opgestaan en alles ingeladen voor de trip welke, gezien de temperatuur, redelijk verhit zou verlopen. Ik had om 9:00 uur met Ron afgesproken op de parkeerplaats Palmpol, langs de A1 (vlak voor de A30). We zouden samen doorrijden naar de Rastplatz Millingen, net over de grens bij Arnhem. Daar zouden we wachten op het groepje van Ronald, Karin, Bibian en Peter. We hadden daar om 10:45 afgesproken. Om 11:30 uur waren ze er nog niet. We begonnen ons zorgen te maken omdat we ook niets meer via mobiele telefoons hebben gehoord. Tegen 12 uur besloten we verder te rijden en bij de volgende afslag de gemaakte route te volgen. Bij het tankstation was er even verwarring tussen Ron z’n navigatie en de mijne waardoor we even halt hielden. Tot onze verbazing zagen we toen de anderen voorbij rijden. Gelijk erachter aan en bij de eerst volgende stop waren we dan eindelijk weer een groepje. Mooie wegen binnendoor gereden en voorals nog, terwijl het toch erg warm was, ging het redelijk met de temperatuur. Tegen 19:00 uur waren we in Lautenthal bij Pension Der Tourstop. We kregen een hartelijk welkom van Jacqueline en Peter (de pensionhouders). Na een verfrissende douche hebben we heerlijk genoten van een maaltijd Nasi. Helaas is er in heel Duitsland geen kroepoek te krijgen. De zoon van Peter (die er ook verbleef met diens vriendin) is er die dag op uitgestuurd maar nergens kroepoek te vinden. Redelijk op tijd gaan slapen, want om 8:00 uur staat het ontbijt weer klaar.

Zaterdag 4 Juli

De route van vandaag was zo’n 260 km lang. We reden allemaal achter Johan aan, die de route gemaakt had. Zo’n 15 km verderop kwamen we bij een tankstation waar iedereen de motorfiets en zichzelf even van het nodige vocht moest voorzien. Sommigen onder ons houden van een beetje doorrijden en er ontstonden dus twee groepen. Een kleine groep, bestaande uit Peter, Ronald en Karin en mijzelf, zou met wat meer tempo gaan rijden. De rest zou wat rustiger rijden. Halverwege de route was een slingerweg naar boven (Kyffhäuser) en daarboven zouden we ergens een hapje eten. Wij vonden er geen eetgelegenheid en zijn weer naar beneden gereden. Onderaan was wel een plek om te stoppen. In de schaduw hebben we gewacht op de andere groep en toen deze na zo’n 50 minuten langs reed, de berg op, zijn wij ook weer verder gereden. Naar een uurtje rijden hebben wij even wat gegeten en gedronken. Vanaf dat punt was het nog een uurtje rijden naar het pension. Ze lieten mij voorop rijden en wij waren rond 16:00 uur weer bij het pension. De andere groep arriveerde om ongeveer 17:30 uur. ’s Avonds hebben Peter & Jacqueline een heerlijke barbecue  verzorgd en na een gezellige avond weer op tijd naar bed.

Zondag 5 Juli

De gemaakte route van deze dag was maar zo’n 120 km. Ronald vond dat het aantrekken van zijn motorpak niet waard, dus heeft een eigen route uitgezet van zo’n 250 km. Deze dag werd de kleine groep iets groter doordat Rob besloot met ons mee te rijden. Nagenoeg de gehele rit heeft men mij voorop laten rijden. Normaal ben ik niet iemand die graag de leiding neemt, maar het ging prima. Een goede test voor mijn eigen route die we binnenkort gaan rijden. Onderweg een paar druppels regen gehad maar nauwelijks genoeg om je regenpak aan te trekken. Later vernamen we dat de andere groep wel een redelijke bui te verduren hebben gekregen. We moesten om 18:00 uur in het restaurant van de Harzer Schnitzelkönig zijn, dus zorgen dat we ruim om tijd weer terug waren. Terwijl we allemaal in het restaurant zaten, brak er echt even een noodweer los. Gelukkig konden we droog van onze maaltijd genieten.

2 literglas Bitburger
2 literglas Bitburger

Ik had een Chili Schnitzel (500g) en een glaasje (2 liter) Bitburger. Na de maaltijd en afgerekend te hebben, was het weer droog en liepen we rustig terug naar het pension. Maar we waren nog maar net terug of er brak weer een enorme bui los. Gelukkig zaten we onder een afdakje en hebben die avond nog lang heerlijk buiten gezeten.

Maandag 6 Juli

Om 10:30 uur de thuisreis aangevangen, na alles te hebben verrekend en de anderen gedag te hebben gezegd. Ron zou niet met ons mee terug rijden, dus vertrokken Peter, Bibian, Ronald en Karin en ik op weg naar Nederland. Weer heerlijk binnendoor gereden en op een gegeven moment de autobahn genomen. Dwars door Dortmund en daar nog even de tank volgegooid. Hier namen we alvast afscheid van elkaar en reden nog een stukje met elkaar op. Op een gegeven moment reden we allemaal een andere snelweg op. Zo dook ik even over half 6 de grens over en stopte om Kitty even te bellen. Toen ik even later de A12 weer opschoot, zag ik een eind voor me twee bekende motoren rijden. Het bleken Peter, Ronald en Karin te zijn. Blijkbaar waren zij met een iets andere route toch ook op de A12 terecht gekomen. Ik haalde hen in, reed rechtdoor en ging er bij Oosterbeek af. Zij waren achter mij de A50 richting Nijmegen opgereden. Binnendoor via Otterloo, Harskamp, Garderen en Harderwijk naar Lelystad gereden waar ik om 19:00 uur aankwam.

Alles bij elkaar een geslaagd weekend zonder enige problemen. Ik heb nu al weer zin in volgend jaar.