Einde seizoen weer in zicht

Jaja, het is al weer oktober en voor je het weet is het weer te koud (voor ons) om te gaan rijden. Zoals jullie misschien weten, zijn wij ‘mooi weer’ rijders en daar hoort de winter niet echt bij. Reden te meer om nog een leuk ritje samen te doen.

Afgelopen zondag zijn we de route gaan rijden die we met Melle al eens gereden hebben en welke ik met het GoldWingForum nog steeds wil gaan rijden. Ik heb deze route omgedoopt tot FOG route (Flevoland-Overijssel-Gelderland).

Ik had rond 9:30 uur met Martin in Emmeloord afgesproken en na een praatje en wat koffie gingen we op weg. Het werd ook meteen weer even een test voor de rit met het GWF. Mijn timer zou gaan lopen op het moment dat we het startpunt zouden passeren. Dit was het geval om 10:30 uur. Even verderop heeft Martin zijn tank nog even volgegooit (had ik in Lelystad al gedaan) en we reden weer verder. De route zoals Melle die had gemaakt, heb ik enigszins aangepast zodat er ook een stuk Weerribben in zit. De rit verliep prima en na een uur waren we bij het veer aangekomen dat ons naar de overkant van het ‘Zwarte Water’ moest brengen. Hier gaan we tevens een stop inlassen met het GWF.

Weer een uur later, zo goed als op schema, arriveerden we bij de lunch plaats. Om nu eens niet een uitsmijter te nemen, probeerden we een ander gerecht. Ook dit is uitstekend bevallen en naar mijn mening de beste plek in de route om te lunchen. We waren de eerste, maar het duurde daarna niet lang of het terras begon aardig vol te stromen. Het was dan ook erg mooi weer.

Om 13:30 uur vervolgden we onze weg en ook hier leverde het ons geen problemen op totdat we midden ergens op de Veluwe een afgesloten weg met verkeersregelaars tegenkwamen. Blijkbaar was er in het dorp verder op iets te doen waardoor het verkeer hier werd tegengehouden. Dus moesten we helaas een omweg nemen, welke ons een 20 minuten meer kostte. We hebben de rustpauze die na de lunch komt maar even overgeslagen.

Rond 15:45 uur waren we in Lelystad, wat het eindpunt is van de route. Als ik alles een beetje goed berekend heb, zullen we met het GWF (bij een start van 11:00 uur) ongeveer tegen 17:30 uur in Lelystad aankomen.

Misschien dat er nog dagen komen die de moeite waard zijn om te rijden, maar dat is nog even afwachten. Deze dag pakken ze in elk geval niet meer af.