Drukke dagen

Zo, twee drukke dagen achter de rug. Dat wil zeggen… met de motor. Zondag had ik met Bibian afgesproken (de persoon waarmee ik het ongeluk in Duitsland had) en op de heenweg ook nog even langs RonalT van het Goldwingforum om de handleidingen van de GL1500 te brengen die hij van mij overgenomen had.

De heenweg begon al verkeerd. De A27 was bij Gorinchem afgesloten en ik werd via de A2 geleid, maar dat is precies de tegenovergestelde richting van waar ik heen moest. Uiteindelijk heeft het me 3 uur gekost om Dinteloord te bereiken. Na de koffie en wat gesproken te hebben, ging ik op weg naar het zuidelijkste deel van Zeeland. Het is nog ongeveer een uur rijden en de makkelijkste route is via Antwerpen. Helaas zit er een tunnel in de route waar je tol moet betalen (6 euro) om verder te kunnen. Tegen 3 uur was ik op plaats van bestemming en heb ik met Bibian en haar dochter een leuk gesprek gehad. Om 8 uur de reis naar huis aangevangen en dat heeft me, zoals we al dachten, zo’n 2 en een half uur gekost. Daarmee was ik dus rond half 11 thuis.

Maandag besloot ik bij mijn vader langs te gaan om de motor te laten zien. Ik wilde ook nog even bij mijn oom langs, maar die was deze ochtend niet in de gelegenheid, dus dan maar meteen richting Horst (Limburg). Bij aankomst wilde mijn vader natuurlijk meteen de motor even bewonderen. Na de lunch wilde mijn vader wel even een ritje achterop maken. We hebben dus een stukje door het Limburgse landschap gereden. Zijn conclusie was dat achterop zitten niet veel verschilt met de 1500. Ik bood hem aan om zelf een stukje te rijden maar hoe graag hij dat ook zou willen, heeft hij het aanbod afgeslagen. Hij durfde het niet aan. Nadat we wat gesproken hadden over diverse dingen met een kop koffie erbij, was het rond 4 uur tijd om weer richting huis te rijden.

’s Avonds rustig even een film zitten kijken en dan vandaag eindelijk maar even mijn verhaal op schrift gezet.