Markermeer

De allereerste grote rit van 2014 voor mij. Gisteren besloten om vandaag een rondje om het Markermeer te rijden. Zaterdag laat op de avond nog even een route gemaakt in Basecamp en op de Garmin gezet.

Vanmorgen mijn Garmin, BulletHD cam en MP3 speler op de motor gezet en ik was klaar om te vertrekken. Eerst richting Enkhuizen over de dijk. Dat is op zich niet zo’n heel interessante route, zeker niet als je voor je werk ook dagelijks over deze dijk rijdt. Bij Enkhuizen niet rechtsaf de N302 blijven volgen maar linksaf en zoveel mogelijk langs het water proberen te blijven rijden. Even verderop kon ik de dijk oprijden en moet zeggen dat de wind die over het Markermeer kwam nog redelijk fris was. Nagenoeg het hele stuk van Enkhuizen naar Hoorn gereden over dijken en smalle wegen.

Bij Hoorn moest ik even een stukje via de rand van de stad maar kon daarna weer de dijk op. Sommige stukken mag er 80 kph gereden worden, andere weer 60 of zelfs maar 30 kph. Door het dorp Scharwoude, langs Schardam en vervolgens Warder tot aan Edam alsmaar over de dijk langs het Markermeer. Vervolgens door het zuiden van Volendam richting Monnickendam. Via de Zeedijk en de Uitdammerdijk kom je dan in de buurt van Amsterdam. Onder de A10 door en dan via de Zuiderzeeweg richting IJburg. Door IJburg heen via Muiden, Muiderberg en een heel klein stukje A6, langs Almere-Poort de Oostvaardersdijk op.

Doorgereden naar mijn zwager alwaar een groot stuk zelfgemaakte Chocoladetaart en koffie stond te wachten. Bij elkaar een rit van zo’n 165 km. Ik zal de route bij de downloads plaatsen en kijken of het gefilmde materiaal een beetje te bewerken is.