Extra accessoires

Ditmaal van mijn kant en voor de Goldwing bedoeld. 😉

Afgelopen dagen hebben Kitty en ik (en de honden) doorgebracht in Nuth (zuid-limburg) in een Bed-And-Breakfast. Alvorens daar heen te gaan, zijn we ook even langs mijn ouders gereden. Het lag redelijk op de route en we konden toch niet eerder dan 16:00 uur de kamer betrekken, dus… zo gezegd, zo gedaan. Mijn vader meldde dat hij nog Highway Pegs had liggen voor de Goldwing. Nu ben ik niet zo van de accessoires, maar dit leek me toch wel een prettig idee. Zodoende heb ik deze dus meegekregen (voor niets) en thuisgekomen meteen even op de Goldwing gemonteerd. Binnenkort maar even een ritje maken om te kijken of het ook daadwerkelijk prettig rijdt.

Hier heb ik ze net even gemonteerd. Misschien dat ze nog beter afgesteld moeten worden maar op zich zitten ze goed.

2013-09-17 15.19.19.jpg

2013-09-17 15.19.32.jpg

Accessoires frutten

Voordat ik de Harley kon ophalen had ik al een hele doos met bestelde accessoires binnen.

Nog ingepakt zag dat er zo uit:
IMAG0020

Van links naar rechts en van boven naar beneden:
Slipstream passanger Floorboards, Turnsignal Frenshed style Trimring (2 sets), Headlamp Visor style Trimring, Passinglights Frenched style Trimring, Slipstream Mirrors, Slipstream Handlebars (TBW), Slipstream Footpegs (t.b.v. Highwaypegs), Chrome Intstrument Bezel Indicatorlamps, Finndes Headbolt Bridge, Slipstream shifterpeg (x2), Slipstream Breakpedal Pad, Chrome Master Cylinder Cover Kit, Digital Gear Indicator Chrome, Saddlebag Wall Organizer (2x), Slipstream Rider Footboards, Digital Touring Suspension Air Pump, Highway Peg Mounting Kit.

Uitgepakt ziet het er zo uit:
IMAG0013

Ik had er even de tijd voor uitgetrokken en alle installatiehandleidingen van te voren al goed doorgelezen maar eigenlijk ging alles meteen goed en zat het er binnen een dag bijna allemaal op. Later zou ik nog eens de aansluiting voor het navigatiesysteem maken (werkte nog tijdelijk met de aanstekeraansluiting) en de gearindicator aansluiten. Voor die laatste moet er namelijk een kabel naar de digitale serieële aansluiting welke achter het linkerpaneel onder de seat zit. Het mooiste is om deze kabel netjes in de kabelgoot onder de tank te leggen waardoor de tank er af moet.
Ik had al een filmpje hierover op youtube gevonden waaruit bleek dat dit eigenlijk een werkje van niets is.

Dus later toen ik wat meer tijd had deze laatste klusjes geklaard. De 12 volt aansluiting voor het navigatiesysteem wilde ik ergens achter het dashboard kwijt. Dat betekent dat de voorkant van de Batwing verwijderd moet worden. Dit is echter een kwestie van de drie schroeven onder het windscherm losmaken, het windscherm verwijderen en de overige vier bouten waarmee de batwing op de vork zit losdraaien. Daarna met een sierlijke draai (anders maak je misschien krassen door de passinglamps) en het binnenwerk was ontbloot:
IMAG0059

Hier vind je alle electrische aansluitingen voor de voorkant, het dashboard en de stuurschakelaars. Ik heb de kabel voor de navigatie door het opening waar ook de koppelingskabel doorheen gaat geleid en aangesloten aan achterkant van de sigarettenaansteker. Deze wordt geschakeld met de Ignition switch dus helemaal prima.

Daarna de bike in z’n nakie gezet voor de kabel van de gearindicatior. Seat eraf is een kwestie van één boutje. De benzineslang heeft een snelkoppeling maar om geknoei met benzine tegen te gaan is het handig om de bike een keer te starten met de zekering van de bezinepomp eruit. Dat ging allemaal prima. Met vier schroefjes is de chromen console welke boven op de tank ligt eraf en moet even omgekeerd naar achteren verplaatst worden. Daarmee is de tank klaar om losgemaakt te worden. Kwestie van vier bouten en de tank kon eraf gehaald worden.

Toch wel een vreemd gezicht zo’n naked bike 😉
IMAG0065

De kunstof plaat die op de kabelgoot zit was even prutsen om los te halen maar toen werd ook de kabelzooi zichtbaar.
IMAG0066

Hier netjes de aansluiting voor de gearindicator in verwerkt, de boel weer in omgekeerde volgorde geinstalleerd en we konden een stukje rijden om te kijken of alle versnellingen netjes werden weergegeven.

Het was toch wel weer erg leuk om te doen. Het is eigenlijk jammer dat ik niet meer accessoires had besteld 😉

Mooi of niet mooi?

Vandaag ben ik, zoals ik al gezegd had, naar wrapr.nl in Doetinchem gereden om de front cover van folie te laten voorzien.

Vanmorgen belde de eigenaar of het misschien iets vroeger kon. Geen probleem, maar dan moet ik meteen weg en de snelweg pakken. Zodoende was ik om 11:30 uur in Doetinchem. Motor naar binnen gereden en de front cover verwijderd.

2013-09-06 11.46.30.jpg

De front cover wordt goed en grondig schoongemaakt voordat de folie wordt aangebracht.

2013-09-06 11.54.31.jpg

Hierna is Otto van start gegaan met het wrappen van de folie met 3D Carbon motief. Het lijkt alsof het een zooitje wordt, maar geen paniek. Het komt allemaal goed.

2013-09-06 11.57.06.jpg

De folie zit er eigenlijk zo op. Het schoonmaken en het afwerken neemt de meeste tijd in beslag.

2013-09-06 12.04.40.jpg

2013-09-06 12.18.43.jpg

Het resultaat mag er zijn.

2013-09-06 12.27.38.jpg

2013-09-06 12.47.42.jpg

Misschien zijn er mensen die het niet mooi vinden… ik ben er in elk geval heel erg blij mee. Meer foto’s zijn te zien in mijn GL1500 album

 

Front cover restyle

Ik heb het er al vaker over gehad, maar aankomende vrijdag gaat het dan toch echt gebeuren. De chrome front cover wordt dan voorzien van een folie in de zogenaamde Carbon 3D stijl. We hebben bij ons eerdere bezoek (3 augustus) aan Wrapr.nl al gekeken of er een rode kleur was die zou passen bij de motor, maar helaas. Daarom toch de Carbon 3D variant.

In verband met vakanties en niet op voorraad zijnde folie is dit dus uitgesteld tot 6 september. Ik zal proberen niet te vergeten foto’s te maken, want de aanbrengen van de folie zal niet zo heel lang duren. Ik hoop dus vrijdag of zaterdag even het resultaat te kunnen laten zien hier op ons blog.