Tuk

Zaterdagmiddag besloot ik weer even een ritje te maken. Mijn collega bij het radioprogramma “Pas op: Herrie!” is reeds enige tijd geleden naar Tuk (in de buurt van Steenwijk) verhuisd. Ik besloot hem even een berichtje te sturen of het uitkwam als ik even bij hem langs kwam.

Zo gezegd, zo gedaan. Vertrokken richting Swifterbant en langs de A6 (visvijverweg) naar de Ketelbrug. Over de Ketelbrug meteen weer bij de eerste gelegenheid van de snel weg af (afslag Nagele/Urk). Verder helemaal binnendoor de weg naar Steenwijk gevolgd. Eenmaal in Steenwijk kostte het me moeite om de wijk te bereiken waar mijn collega woont, maar uiteindelijk ben ik er toch gekomen.

Na wat koffie te hebben gedronken en in zijn tuin te hebben gezeten, besloot ik weer te gaan rijden. Mijn collega zou die avond naar een concert gaan en moest ook nog het een en ander doen, dus kwam dat mooi uit.

Op de terugweg wat minder binnendoor gereden maar wel zo min mogelijk snelweg gebruikt. Behalve vanaf de oprit Nagele/Urk heb over de snelweg naar Lelystad-noord gereden. Gewoon weer even een lekker kort (170 km) tourtje gereden. Ik zou eigenlijk deze dag mee hebben willen doen aan de Goededoelenrit van het Goldwingforum, maar door andere verplichtingen is dat er niet van gekomen. Ik hoop volgend jaar wel mee te rijden.

Harleyforum/NightRodders meeting

Via het Harleyforum afgesproken om 14 april naar de Meern te komen voor een meeting.
Op de Garmin een leuke route uitgestippeld met maar een paar kilometer snelweg en een half uurtje later dan geplanned op pad. Dat half uurtje had alles te maken met een flinke regenbui die ik hiermee kon ontlopen. Onderweg nog even getankt en een snicker naar binnen gewerkt want ik had er niet aan gedacht om brood mee te nemen. Het was inmiddels 12 uur en m’n maag begon al flink te rammelen. Om half één kwam ik aan op het parkeerterrein van het AC restaurant en zag de motoren al staan. De Vulcan tussen het Harley geweld geparkeerd en op het terras kennis gemaakt met de mensen die ik van het forum ken. Altijd leuk om nu de gezichten er bij te zien.

Harleyforum meeting 14-03-2013

Met een groepje hebben we nog een prachtige rit rond Utrecht gemaakt om uiteindelijk bij iemand thuis nog een bakkie te doen. Tegen vieren ben ik weer huiswaarts gekeerd. Wederom met een omweggetje zodat ik tegen zessen en een dikke 300 km. meer op de teller thuis aankwam.

Het was een heerlijk dagje. Het zonnetje scheen regelmatig en op pad met een paar Harley’s is een beleving. Geweldig hoe je met zware droge klappen wordt ingehaald door zo’n ding. Ik moet zeggen dat het voor mijn gemoedsrust niet goed heeft gedaan 😉 Ik kan eigenlijk echt niet meer wachten op mijn eigen exemplaar. De laatste loodjes…….

(Na)wintercheck

Ik ben gisteren met de motor naar Andijk gereden (Surgis Motoren) omdat ik een afspraak had gemaakt voor een wintercheck. Hierbij wordt de motor gewoon even onderzocht of alles nog in orde en heel is.

Aangezien 1 van mijn koplampen (links) defect was en ik ook aan nieuwe banden toe was, hebben we dat ook maar meteen laten doen. Om ongeveer 10:45 uur was ik in Andijk en stapte de werkplaats binnen. Pieter (van Sturgis Motoren) was juist bezig met een GL1800 om deze om te bouwen naar een Reversed Trike. Eerst even een bakje koffie gedronken en daarna mijn GL1500SE op de brug gezet. Pieter wist niet meer hoe laat hij met mij had afgesproken (we hadden ook geen tijd afgesproken), maar hij kreeg eerder in de week nog een klant die alleen op zaterdag kon. Hij had met die persoon om 8:00 uur afgesproken en die klant was eigenlijk net voordat ik aankwam vertrokken.

Ik was de enige klant/bezoeker die dag. Pieter ging met mijn motor aan de slag en begon van alles los te schroeven aan de achterkant. Na ongeveer 20 minuten kwam de linkerzijkoffer van de motor af. Waarom vergeet ik altijd op cruciale momenten (mijn motor lag aan de achterkant half uit elkaar) foto’s te maken. Ik had dus graag willen laten zien hoe dat eruit zag, maar ja….

Na ongeveer een half uur en wat prutsen en wrikken (ik heb zelf een beetje meegeholpen) kwam het achterwiel eruit en kon eindelijk de band vervangen worden. Bij de remklauw was 1 van de bouten van de ophanging nogal droog komen te staan waardoor bij druk van het remmen de remblokken een beetje scheef waren afgesleten. Aangezien het een nogal tijdrovende klus is om bij de remklauw te komen, heb ik die ook maar meteen laten vervangen. Daarna alles weer in de omgekeerde volgorde (met het nodige smeerwerk) in elkaar zetten en in zo’n twee uur was de achterband vervangen. Nu het voorwiel…

Dat ging iets makkelijker. Alles bij elkaar zo’n 20 minuten. Voor het koplampje moesten de spiegels opzij om de schroeven van de chrome front plaat los te kunnen draaien. Het chrome rooster onder de koplamp moest losgehaald worden en daarna kan de koplampunit verwijderd worden. Lampje vervangen en alles weer terug zetten. Daarna de accu getest op spanning en stroomafname, oliepeil van het blok en de remmen, alle verlichting en de remmen/schijven. De motor is weer tip-top in orde.

Zo’n 560 euro lichter maar wel met nieuwe banden, ging ik rond 15:00 uur weer terug naar Lelystad. Laat nu het motorseizoen maar beginnen…

Mooi maar koud

Gisteren was het erg mooi weer. Aangezien ik zaterdag en zondag al een poging had ondernomen om op de motor te stappen, is het vanwege het weer toen niet gelukt. ’s Ochtends met de hond wandelen, merken dat het mooi en lekker weer is en beslissen om ’s middags even te gaan rijden, wordt het ineens slecht weer in de middag. Dit gold voor de zaterdag en de zondag… dat liet ik me niet nog een keer afnemen, dus ben gisteren ochtend wel op de motor gestapt en heb een stuk gereden.

Ik had nergens last van, behalve dat mijn rechterhand erg koud aanvoelde. Daar ik toch in de Noordoostpolder reed, besloot ik even bij Martin langs te gaan. Eigenlijk zouden we daar ’s middags ook naar toe gaan, maar besloot toch even een bakje koffie te bietsen 😉

’s Middags lekker zitten praten over zaken die we van plan zijn als het weer opklaart en als Martin zijn Harley Davidson binnen is. Martin kan niet wachten en heeft enorm veel zin om eindelijk op zijn eigen droommotor te kunnen rijden. Voor de Kawasaki Vulcan is waarschijnlijk ook al een koper. Misschien dat de potentiële koper zich zelfs aansluit op ons blog, zodat we met 3 personen zijn.