Tourtje Friesland zuid – Drenthe west

En zo leek de weersvoorspelling voor zondag 7 Oktober ineens toch wel wel heel mooi. Natuurlijk geen zomerse temperaturen meer maar het bleef droog en er werd een zonnetje beloofd. Miran en ik hadden wel zin in een tourtje met de motor nu het nog kon. Pjotr gevraagd of hij en Kitty mee wilden. Pjotr had zin en tijd maar Kitty kon helaas niet mee doordat ze een puppy te logeren hadden.
Onze overbuurtjes Teunis en Jacqueline ook gevraagd of ze mee wilden en dat leek ze wel wat. Tijd afgesproken en ik heb een route op mijn gps uitgestippeld.

10 uur was Pjotr bij ons en we hebben even gezellig ‘ouderwets’ (namelijk nog zo gewend uit de lesperiode) koffie geleut. We moesten even wachten op Teunis en Jacqueline want die moesten de kids nog naar de oppas brengen. Tegen 11’en hoorde we geronk buiten dus wisten we dat Teunis zijn motor aan het klaarzetten was.
Broodjes, koeken en koffie mee, in de motorkleding gehezen en op pad.

We zagen wel weer dat we helemaal niet zover weg hoeven voor mooie weggetjes op de motor. Na een wat saai kwartiertje door de polder werd het achter Lemmer al bochtiger en dus leuker. Om half één zijn we gestopt bij een picknick plaats en zijn begonnen aan de broodjes met koffie. Het waaide net te hard om superlekker in het zonnetje te kunnen zitten maar het was zeker te doen.

Het werd nu al zeker dat we niet de gehele route zouden kunnen doen. We hadden een bepaalde tijd afgesproken en zouden dan een kortere weg huiswaards gaan. Onderweg nog twee keer even gestopt voor sanitaire en culinaire doeleinden (niet persé in die volgorde) en genoten van de soms mooie natuur en weggetjes.

Toen het tijd was om rechtsomkeer te maken ben ik nog even voorop blijven rijden tot Steenwijk en daarna heeft Pjotr het overgenomen. Bij blokzijl bleek er een wegomlegging te zijn en heeft Teunis het overgenomen. Zo konden we nog het leuke dijkje tussen Blokzijl en Vollenhove meepikken.

Het was een geslaagde dag. Pjotr en ik zullen het volgend seizoen nog veel vaker samen gaan rijden maar Teunis en Jacqueline zullen zeker ook weer van de partij zijn.