Alle berichten van Pjotr

Tijd?!?

Twee berichten eerder had in het nog over een gelukkig 2018. Nu is het alweer November en zit voor ons het motorseizoen er weer op. Evenals 2017 heb ik veel te weinig gereden en daar baal ik best wel een beetje van. Maar de schuld ligt hoofdzakelijk bij mijzelf. Te veel tijd willen spenderen aan andere activiteiten waardoor er voor het rijden op de motor te weinig overblijft.

Mijn laatste ritje was, 6 November, een korte tocht over de Ketelmeerdijk, via Ketelhaven naar Dronten en zo de laatste tankbeurt in Swifterbant alvorens de motor voor de komende periode in de garage te plaatsen. Dan schiet het alweer hard op naar 2019.

Laten we hopen dat het een beter motorjaar wordt (voor mij) en dat ik wat mooie tochten op mijn naam kan schrijven. Wellicht dat ik hier nog wat hoogtepunten van afgelopen jaar post, want ik heb wel gereden, alleen niet alles beschreven.

Nieuw

Het is inmiddels alweer bijna Juni en we hebben sinds Januari niets meer geschreven. Nou.. dan is het tijd voor een klein verslagje.

Gisteren een fijn ritje gereden van Lelystad richting Ingen (Gelderland). Ik zou even bij een mede-forumlid iets langs brengen. Even gezellig een bakkie gedaan en wat gesproken over (natuurlijk) de Goldwing, die ritten die we gedaan hadden en over hun huis. Daarna ben ik grotendeels over de snelweg richting Apeldoorn gereden.

Waarom? Het was al tegen 3 uur en ik had ’s avonds ook een afspraak staan en ik wilde in Apeldoorn een nieuwe helm kopen. Mijn Nolan N104 is inmiddels alweer 6 jaar oud en polycarbonaat helmen gaan officieel maar 3 jaar mee i.v.m. het verval van het materiaal. Daarom tijd voor een nieuwe.

Het is een Shark Evo One 2 Mat Zwart geworden. Het liefst had ik de Lithion versie (Zwart met Rood) gehad, maar die hadden ze helaas niet meer. Maar ook met deze kleur ben ik heel tevreden en het scheelt nog eens 30 euro ook.

Tegen half 5 was ik weer thuis en heb ik zo’n 260 km op de teller gezet.

Zomaar een zonnige dag

Martin vroeg in het algemeen of iemand zin had in een ritje op zondag 24 september. Aangezien ik veel te weinig geraden had en toch nog wat kilometers op de motor wilde maken, besloot ik mee te doen.

Het plan was om via Dalen (Drenthe), waar we een groep Harley rijders zouden ontmoeten voor de lunch en de verdere rit, naar Ommen te rijden waar een Amerikaanse Dag georganiseerd werd door Café Calluna (de 10de editie alweer). Niet dat ik daar nu echt op zat te wachten maar de rit was verder erg prettig en gewoon iedereen het zijne gunnen hoort erbij. Martin en ik zijn dan ook niet te lang blijven rondhangen en vertrokken na ongeveer 3 kwartier weer richting flevoland.

Martin reed nog even met mij mee naar Lelystad voor een bakkie koffie en vertrok rond kwart over 6 weer richting huis.

Het was deze dag niet heel warm maar erg prettig motorrijweer. Hopelijk was dit nog niet mijn laatste rit van het jaar en zijn er nog een paar van dit soort dagen.

Prioriteiten

Terugkijkend op wat ik tot nu toe heb gereden in dit motorseizoen, valt het erg tegen wat ik gereden heb. Het seizoen is nog niet ten einde maar er had tot op heden zeker meer in kunnen zitten.

Het enige wat ik echt heb gereden met gelijkgestemden is de Goededoelrit. Het GWF weekend heb ik dit jaar overgeslagen en ook andere georganiseerde ritten vielen voor mij precies verkeerd. Wel heb ik wat ritten solo gedaan maar dat waren hoofdzakelijk ritten naar mijn werk of familiebezoek.

Ik moet me toch maar eens gaan oriënteren op komende ritten en zien of ik dit jaar toch nog wel een paar mooie ritten kan maken.

Klaar voor de start…

Afgelopen weekend heb ik de motorhoes van mijn motor gehaald. Dat was eigenlijk alles. Gewoon omdat het dan maar alvast gedaan is. Nu bleek dat het vandaag (donderdag) de mooiste dag van de week zou worden en best lekker weer. Dus besloot ik met de motor naar mijn werk te gaan.

Op woensdagavond nog wel even de motor losgekoppeld van de lader en even gestart om te zien of hij meteen zou lopen. Geen enkel probleem. Hij startte nagenoeg meteen.

Vanmorgen dus met de motor op weg naar Hoorn. Het was best nog wel fris zo vroeg op de ochtend maar met goede kleding heb je daar geen last van. Alleen mijn handen waren wat koud. De handschoenen zijn toch nog iets te luchtig voor dit weer. Maar ja, in de zomer zijn deze weer te warm. Daarom ga ik daar niet over klagen.

In April staat de eerste rit al weer op het programma en in Mei is de goededoelrit weer, waar ik dit jaar voor de derde keer aan mee doe.

Mijn motorseizoen is vanaf vandaag dus ook weer begonnen!

De beste wensen

Aan alle lezers van ons blog wensen wij natuurlijk ook dit jaar weer een jaar met veel heerlijke motortochten, -ritten en -uitjes.

Een gezond en veilig 2017 allemaal!

Het is weer gebeurd.

Iets later dan voorgaande jaren maar afgelopen weekend is dan eindelijk de motor in winterslaap gebracht.

Kitty heeft afgelopen zaterdag, omdat ik de hele dag voor Radio Lelystad in de weer was, een flesje Forté Motopower II gehaald en zondag ben ik in de kou nog even wezen tanken zodat de tank vol, motor aan de druppellader en onder de motorhoes staat te wachten totdat het weer goed weer wordt om te rijden.

Met de kou startte de motor een ietsje moeilijker maar nog steeds in 1 keer.  Hopelijk volgend jaar meer fijne en mooie ritten.

De laatste van 2016

Afgelopen 9 oktober heb ik de laatste rit van dit jaar gereden. Normaal is dat de rit rond 10 november richting mijn ouders (i.v.m. de verjaardag van mijn moeder) maar dat ging dit jaar niet door.

Binnenkort gaat de motor onder zijl en aan het infuus. Ik denk dat het dit weekend wordt.

Ook zal Martin waarschijnlijk de motor even in de mottenballen zetten en volgend jaar pas weer op de motor stappen.

Voor mij zal de eerste rit waarschijnlijk de goededoelrit zijn in Waalwijk, maar mocht het eerder al mooier weer zijn, dan zal ik het niet laten om de motor eerder uit zijn winterslaap te halen.

Rondje IJsselmeer

Het was Kitty haar idee om achterop de motor een rondje om het IJsselmeer te gaan rijden. Aldus geschiedde. Ze was nog nooit over de afsluitdijk geweest en wilde dat toch eens een keer doen.

De reis richting de afsluitdijk ging geheel volgens de route. Zo kwamen we onder andere door Harderwijk, Elburg, Kampen en Genemuiden. In Blokzijl hebben we even een stop gemaakt om wat te eten en te drinken, om vervolgens via Lemmer, Stavoren en Hindelopen bij de afsluitdijk te belanden. Eenmaal over de afsluitdijk was het reeds tegen 5 uur en besloten we direct via de A7 en N302 naar Lelystad te rijden. Ik wil de route nog wel eens helemaal rijden, maar dan moet ik wel vroeg beginnen.